Вијести, Свијет

Исламски фронт у Сирији

Sirija-pobunjenici

Шест сиријских побуњеничких група уједињује се у Исламски фронт, како би пружиле јачи отпор снагама Башара ел Асада и опозицији коју подржава Запад. Стручњаци процењују да ће Фронт ујединити најмање 45.000 бораца.

У јединствену организацију под називом Исламски фронт ујединиће се шест сиријских побуњеничких група како би пружиле отпор владиним снагама и зауставиле ривалске групе у заузимању територија под контролом опозиције.

Исламски фронт жели да трансформише Сирију у исламску државу пошто са власти буде свргнута влада председника Башара ел Асада, наводи се у саопштењу објављеном на Фејсбук налогу Тахвид бригаде, једне од најјачих група које ће прићи Исламском фронту.

„Наша смерница биће само Бог у његовој слави“, наведено је у видео поруци Исламског фронта, објављеном на телевизији Ал Џазира.

Међу трупама које ће прићи Исламском фронту помињу се Ахрар ел Шам, Сукур ел Шам и Тахвид бригада.

Један неименовани представник Исламског фронта рекао је да он неће имати везе са Сиријском националном коалицијом, коју подржава Запад.

Стручњак Чарлс Листер процењује да ће Исламски фронт ујединити најмање 45.000 бораца.

Представник Исламског фронта рекао је да ће за уједињење тих група бити потребни месеци, посебно због проблема комуникације са којима се суочавају све сиријске побуњеничке групе.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *