Вијести, Свијет

IL GIORNALE: Русија се удружује са Кином, последице по ЕУ биће – катастрофалне

ИТАЛИЈА ЋЕ ИЗГУБИТИ 10 МИЛИЈАРДИ ЕВРА, АЛИ КАТАСТРОФАЛНЕ ПОСЛЕДИЦЕ САНКЦИЈА ТЕК ДОЛАЗЕ

  • „Кажњавање Москве ће значити кажњавање Европе у још већој мери. Довешће и до дестабилизације целог света и његове поделе на геополитичке зоне“ – уверен је Il Giornale

         НОВО партнерство Русије и Кине је казна за Европску унију – оценио је познати италијански лист Il Giornale, нагласивши да споразум о преусмеравању руског гаса на исток засенио сва друга Владимира Путина и Си Ђинпинга.

         Исти лист је при том указао да ће Италија – због санкција које је ЕУ увела Русији на захтев Вашингтона – изгубити 10 милијарди евра, али да „катастрофалне последице санкција тек наилазе“. Чак је упозорио да ће се ситуација за ЕУ у наредним годинама „нагло погоршати“, упркос томе што је Немачка тренутно главни трговински партнер Русије.

         „Кажњавање Москве ће значити кажњавање Европе у још већој мери. Довешће и до дестабилизације целог света и његове поделе на геополитичке зоне“ – уверен је Il Giornale.

         Италијнаски лист је овоме придодао: „Уговором потписаним са русијом, Кина себи отвара тржишта Централне Азије која су овако или онако повезана са Русијом. Москва, која је центар Евроазије, одлично схвата да се тежиште незауставиво помера на Исток. За Русију у томе нема ничег страшног, а за Европу ће то бити права катастрофа“.

Владимир Путин и Си Ђинпинг у позадини.

Владимир Путин и Си Ђинпинг у позадини.

Il Giornale је у овом контексту апострфирао и кинеске инвестиције у развој алтернативне енергетике на Криму, указавши да је Пекинг због тог пројекта одбио понуду да уложи пет милијарди долара у соларну станицу у Невади.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *