Свијет

Игор Конашенков: Наши авиони извели су преко 200 напада и уништили 320 терориста

СИРИЈСКА АРМИЈА ОПКОЛИЛА САЛМУ, ГЛАВНО УПОРИШТЕ ЏЕБХАТ АН-НУСРА, СА ТРИ СТРАНЕ

        „НАША авијација је за протекла 24 сата у Сирији уништила више од 320 припадника терористичких групација и 34 оклопна и друга војна возила“ – саопштио је генерал Игор Конашенков.

        Портпарол Министарства одбране РФ притом је прецизирао: „Уништена су два тенка, један оклопни транспортер и 15 џипова опремљених тешким митраљезима. Наши бомбардери Су-24 уништили су и колону од 15 камиона-цистерни са нафтом у провинцији Хасика“.

        Према његовим речима, јуришни Су-25 је у сиријској провинцији Идлиб разорио једну базу Исамске државе у којој су се налазили и командно место и складиште муниције. Конашенков је посебно нагласио да су подаци о овој бази били добијени од „сиријске опозиције“.

        У провинцији Хомс – како је навео – такође је уништена замаскирана база са подземним складиштем муниције и „целом мањом касарном“.

        Руска авијација је за 24 сата атаковала преко 200 различитих објеката терориста.

        За то време је сиријска армија успоставила контролу над важном планином ан-Нуба која доминира над градом Салма, који је главно северно упориште Џебхат ан-Нусра, а и 12 километара широким појасом према граници са Турском.

Игор Конашенков: Наши авиони извели су преко 200 напада и уништили 320 терориста

Игор Конашенков: Наши авиони извели су преко 200 напада и уништили 320 терориста

Са контролом ан-Нуба владине снаге су Салму узеле у обруч са три стране. Са те планине се може контролисати пут између Латакије и Алепа.

Током последње недеље, владине снаге су ослободиле девет насеља у провинцији Алепо.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара