Вијести, Свијет

И Вашингтон тражи од Украјине истрагу поводом злочина у Одеси

БЕЛА КУЋА СУМЊИЧИ РУСИЈУ ДА ЖЕЛИ ДА ОСУЈЕТИ ОДРЖАВАЊЕ ПРЕДСЕДНИЧКИХ ИЗБОРА У
УКРАЈИНИ

БЕЛА кућа је објавила да сматра неопходним да власти Украјине поведу истрагу о злочину који се 2. маја догодио у Одеси. Објављујући ово, њен портпарол Џеј Карни је рекао: „Ми жалимо због те трагедије заједно са свим Украјинцима. Неприхватљиво је оно што је до ње довело. Позивамо власти Украјине да одмах поведу истрагу”.

Карни је истовремено нагласио да и оно што се догодило у Одеси указује на неопходност мирног и дипломатског разрешења украјинског конфликта. При том, како се и могло очекивати, није пропустио прилику да изнесе нову „порцију” оптужби на рачун Русије.

„Зазиремо – нагласио је – да Русија жели да осујети одржавање председничких избора у Украјини заказаних за 25. мај. Међутим, није Москва та која ће диктирати Украјинцима каква треба да им буде будућност”.

Џеј Карни, портпарол САД

Џеј Карни, портпарол САД

Нису, наравно, изостале, ни претње: „Имамо широки спектар инструмената које можемо применити, укључујучи и санкције против целих сектора руске економије. Ми ћемо активирати тај курс ако Русија не буде испуњавала своје обавезе из Женеве”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *