Вијести, Свијет

Хилари Kлинтон: Путин може бити врло опасан

БEРЛИН – Бивши амерички државни секретар Хилари Kлинтон, коjа ће данас у Берлину представити своју књигу „Тешки избори“, изјавила је за „Билд ам Зонтаг“ да руски председник Владимир Путин може бити опасан.

„Мислим да он може бити опасан. Човек као Путин увек иде до границе“, рекла је Клинтонова и упозорила да је сада нужна „једна јасна порука“ шефу Кремља.

Путинова „најновија агресија у Украјини“ мора, како сматра Клинтовина, добити одговор у једној заједничкој реакцији Запада.

„Ми не можемо допустити да један политички вођа, после Другог светског рата, изнова повлачи границе Европе“, рекла је

Клинтонова и додала да већина Украјинаца жели да живи у независној земљи која је „мост“ између Запада и Русије.

Клинтонова, која размишља о председничкој кандидатури, истакла је да посебно млади људи у Украјини желе да буду јаче повезани са Европом.

Клинтонова је, такође, рекла да је одушевљена бившим немачким, а сада тренером америчке фудбалске репрезентације Јиргеном Клинсманом.

„Мислим да је његов ангажман, избор играча и његова страст (према спорту) допринела томе да је Америка коначно прихватила фудбал, као спорт“, рекла је Клинтонова.

Бивши амерички државни секретар Хилари Kлинтон

Бивши амерички државни секретар Хилари Kлинтон

Када је, међутим, реч о Путину, за кога она мисли да може бити опасан, ни немачки председник Јоахим Гаук не мисли пуно другачије и он је у традиционалном председничком летњем интервјуу за немачку телевизију ЗДф изнео скепсу према онима, који у украјинском конфликту показују разумевање за Путина.

„Мислим да би, ако би имали интензивније извештаје о томе шта обележава живот у Русији-правна несигурност, тежак однос према мањинама, повреде међународног права, односу сиромашних и богатих – ако би наше становништво то тачно регистровало, онда, верујем, оно то не би сматрало добрим“, рекао је Гаук у интервјуу који ће данас бити објављен.

Извор: Танјуг

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *