Вијести, Свијет

Хилари Клинтон: Морамо бити много паметнији у држању према Путину и његовим амбицијама

ПРЕДСЕДНИЧКИ КАНДИДАТ РИК ПЕРИ: ОБАМА ЗБОГ ГРЕШАКА НИЈЕ УСПЕО ДА ПУТИНА БАЦИ НА КОЛЕНА

  • ПЕРИ: Један од наших адута против Русије требало је да буде течни гас. Морали смо да потпишемо колико год је било потребно уговора о испорукама да бисмо њиме преплавили Европу. Обама то није урадио и зато није био стању да матира Путина
  • КЛИНТОНОВА: Владимир Путин је компликован човек, али не мислим да постоји икаква алтернатива сталним контактима  с њим и заједничком деловању

         АМЕРИЧКИ  председнички кандидат – републиканац Рик Пери – оценио је да Барак Обама није успео да Владимира Путина „баци на колена“.

         А није, по његовом мишљењу, и зато што „није ефикасно користио трибину коју обезбеђује положај председника Сједињених Држава”.

         Пери је телевизији Fox News ркао и ово: „Ми смо били дужни да применимо војну силу поводом Украјине и да јој испоручимо смтроносно оружје. Један од наших адута против Русије требало је да буде течни гас. Морали смо да потпишемо колико год је било потребно уговора о испорукама да бисмо њиме преплавили Европу”.

         Обама то није урадио и зато – нагласио је Пери – није био стању да матира Путина.

         Путином и Русијом позабавила се и Хилари Клинтон.

         Нагласила је да САД „морају да буду много паметније у односима са Москвом”. Додала је да Вашингтон не сме да одустаје од „сталних контаката са Владимиром Путином“.

         Клинтонова се сматра главним фаворитом за председничку номинацију Демократске партије, а још подвукла:

         „Управо зато морамо бити много паметнији у свом држању према Путину и његовим амбицијама. Он је компликован човек, али не мислим да постоји икаква алтернатива сталним контактима и заједничком деловању”.    

Хилари Клинтон

Хилари Клинтон

Клинтонова је у истом предизборном говору оптужила Кину за крађу „огромне количине“ америчких „државних информација и комерцијалних тајни“. При том је подвукла:

„Кинези настоје да поломе све браве америчких тајни. Морамо бити веома опрезни, војна сила Кине расте веома брзо“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *