Свијет

Хамнеи омладини Запада: Американци су кумовали настанку Ал Каиде и Исламске државе

УПОЗОРИО  ДА МНОГЕ ИСЛАМСКЕ ЗЕМЉЕ – ЗА РАЗЛИКУ ОД ЗАПАДА – ИМАЈУ ПРОБЛЕМА ТЕРОРОМ

  • „Упитајте се зашто се терористичким групацијама прикључују људи који су се родили у Европи и били интелектуално и психолошки васпитани у тој средини. Имајте на уму да распаљивање исламофобије у Европи и Америци, где живи велики број муслимана, неће решити проблем већ само повећати провалије и међусобне омразе“

         ВРХОВНИ руководилац и духовни вођа Ирана – ајатола Али Хамнеи – упутио је посланицу омладини Запада у којој је указао да зло са којим су се 13 новембра суочили Парижани већ годинама, и у много веће и већих размера,  осећа цео низ држава Блиског Истока.

         „Данас је тероризам – нагласио је Хамнеи – постао наш заједнички проблем. Међутим, потребно је да знате да се нестабилност и напетост, које сте ви осетили у време последњих догађаја, разликују од ситуације којој су се наши људи у Ираку, Јемену, Сирији и Авганистану. За разлику од Запада, у исламском свету терор и суровости захватили су много веће територије, жртавама терора постао је много већи број људи, а насиље траје много дуже“. 

         У наставку је написао: „То насиље су, на жалост, подржале неке велике силе. Различитим методима и ефикансим средствима… САД су опринеле ставарању терористичких организација попут Ал Каиде и Исламске државе. Поново упозораваааам: не смеју се терористи делити на добре и лоше. Никакви државни интереси не смеју да буду важнији од људских вредности и етике“.

         Очекивано, ирански лидер је упозорио да корен насиља треба тражити на Западу, а не у исламском свету јер је западна политичка култура током свих последњих година меко и тихо продирала у исламски свет, намећући му агресију и моралну распуштеност.

Ајатола Али Хамнеи

Ајатола Али Хамнеи

Директно се обративши младима Запада, поручио им је: „Упитајте се зашто се терористичким групацијама прикључују људи који су се родили у Европи и били интелектуално и психолошки васпитани у тој средини. Имајте на уму да распаљивање исламофобије у Европи и Америци, где живи велики број муслимана, неће решити проблем већ само повећати провалије и међусобне омразе“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара