Вијести, Свијет

Градоначелник Вентспилса морнаре НАТО упоредио са окупаторима

АЈВАР ЛАМБЕРГС ПОЗВАО РАСМУСЕНА ДА СЕ ИЗВИНИ И ЊЕГОВИМ СУГРАЂАНИМА И ЛЕТОНИЈИ

  • Поред осталог: уринирали на јавним местима и по витринама излога, пијанчили на јавним местима и чупали цвеће из градских жардињера да би га – поклањали проституткама

         ГРАДОНАЧЕЛНИК летонског града Вентспилс, Ајвар Лембергс, јавно је позвао генералног секретара НАТО, Андерса Фога Расмусена, да се његовим суграђанима и његовој земљи извини да понашање маринаца алијансе који су стигли на војну вежбу.

         Лембергс је нагласио да су се тако држали да их је назвао „окупаторима”. Па наставио:

         „Како су се понели, тешко је прогнозирати каква су претња за становнике Вентспилса војници НАТО. Тешко је рећи на шта су они све способни кад се понапијају, с обзиром да на својим бродовима имају моћну технику и наоружање”.

         Лембергс је у својој првој изјави навео да морнари НАТО не признају ни суверенитет ни законе Летоније. Додао је да њихове теревенке и хулиганство „дискредитују алијансу у очима становништва Летоније”.

Ајвар Лембергс

Ајвар Лембергс

Градоначелник Вентспилса је објаснио – да му нико не би морао да верује на реч – да су НАТО-морнари уринирали на јавним местима и по витринама излога, да су пијанчили на јавним местима и чупали цвеће из градских жардињера да би га – поклањали проституткама.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *