Свијет

Градоначелник Лондона: ЕУ је прескупи анахронизам који подрива и темеље демократије

ЏОНСОН: ВРАТИМО КОНТРОЛУ НАД СВОЈИМ НОВЦЕМ И ГРАНИЦАМА – НЕ БОЈМО СЕ СТРАХА ОД ИСТУПАЊА

        ЧЛАНСТВО у Европској унији коштало је Велику Британију огромног новца и подрило је саме основе демократије у нашој земљи – оценио је градоначелник Лондона Борис Џонсон.

        Он је један од најпопуларнијих политичара у својој земљи, а многи га виде као главног конкурента Дејвиду Камерону за функцију лидера Конзервативне партије.

        „Европска унија је анахронизам који су 50-их година направиле француске бирократе ради обуздавање немачке хегемоније. Да се ЕУ формира данас – Лондон не би имао ни један једини разлог да у њу уђе“ – рекао је Џонсон у грофовији Кент на скупу поборника изласка Велике Британије из Европске уније.

        У наставку је рекао: „Што се тиче нашег могућег иступања из ЕУ – за британско друштво тај корак нема и неће имати ни један једини недостатак. То је за нас добитна ситуација, а и за њих у ЕУ. Једино чега се Британци могу бојати је – сам страх од изласка из ЕУ“.

Градоначелник Лондона Борис Џонсон

Градоначелник Лондона Борис Џонсон

Џонсон је био веома јасан: „Неопходна нам је само воља да коначно вратимо контролу над својим новцем и државним границама“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара