Вијести, Свијет

Грађани Крима гласају за парламент

Симферопољ – Становници Крима, који су се на референдуму у марту одвојили од Украјине и одлучили да се прикључе Русији, гласају данас за регионални парламент.

Грађани Крима гласају за парламент

На овим изборима на којима се очекује побједа присталица руског предсједника Владимира Путина.

Портпарол украјинског националног савјета за безбједност Володимир Пољови рекао је новинарим да Украјина сматра те изборе нелегалним и да би одговорни за њихово одржавања могли бити оптужени за преузимање овлашћења државе, за шта је запрећена казна до 10 година затвора.

Медији на Криму наводе да анкете показују да ће странка Јединствена Русија која подржава Путина у руском парламенту вјероватно добити највећи дио од 100 места у регионалном парламенту.

У парламент би могли да уђу и Правична Русија и Либерално демократска странка, које такође подржавају Путина, као и Комунистичка партија.

Извор: Глас Српске

Грађани Крима гласају за парламент / © Фото: РИА Новости/Тарас Литвиненко

Грађани Крима гласају за парламент / © Фото: РИА Новости/Тарас Литвиненко

МИП Украјине је осудио спровођење руских локалних избора на полуострву Крим, објављено је у недељу на сајту министарства.

Сви који су учествовали у организовању и одржавању избора ће сносити одговорност у складу са украјинским законима, стоји у саопштењу.

У Русији се гласало 14. септембра. Избори различитог нивоа обухватају све регионе земље осим Ингушетије. У републици Крим и Севастопољу, у склопу Руске Федерације од 18. марта ове године, се такође спроводе регионални избори.

Извор: Глас Русије

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *