Вијести, Свијет

Функционерима ДНР забрањено да преговарају на штету државне независности

(НЕ)ОЧЕКИВАНА ОДЛУКА ПАРЛАМЕНТА ДОЊЕЦКЕ НАРОДНЕ РЕПУБЛИКЕ

         ПАРЛАМЕНТ Доњецке Републике изгласао је одлуку којом је све функционере ДНР – који даље буду водили преговоре са Кијевом или било ким другим – да се морају држати „искључиво декларације о суверенитету”.

         „Сви органи државне власти и функционери ДНР – упозорава се у одлуци – морају се придржавати Декларације о суверенитету Доњецке Народне Републике у свим консултацијама и преговорима са органима власти и руководствима других држава и међународних организација.

         Органи државне власти ДНР и сва службена лица – све консултације и преговоре морају водити искључиво на основу међународних принципа: принципа суверене равноправности држава, решавања свих међународних спорова мирним средствима и тако да не буду доведени у питање међународни мир, безбедност и правичност, уздржавајући се у међународним односима од примене силе и држећи се принципа равноправности и самоопредељења народа”.

Функционерима ДНР забрањено да преговарају на штету државне независности

Функционерима ДНР забрањено да преговарају на штету државне независности

Министарство спољних послова Украјине, које контролишу кијевска хунта и Стејт департмент, саопштило је неколико сати раније да потписивање протокола у Минску о прекиду ватре „не значи легитимацију Доњецке и Луганске Републике”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *