Вијести, Свијет

Франк Валтер Штајнмајер ће о Бридлаву разговарати и са Керијем у Паризу и у Вашингтону

БЕРЛИН НЕ ЖЕЛИ ДА СЕ РАЗЛИКЕ У ПРОЦЕНАМА ПОВОДОМ УКРАЈИНЕ ДАЉЕ ЗАОШТРАВАЈУ

        ЕВРОПСКИ подаци о ситуацији на истоку Украјине не подударају се баш сасвим са изјавама представника НАТО и САД – открио је шеф немачке дипломатије Франк Валтер Штајнмајер.

        Он је, након самита министара спољних послова земаља ЕУ одржаног у Риги, указао:

         „Подаци из наших извора о ситуацији у Украјини заиста се не подударају баш сасвим са изјавама о Украјини које долазе из НАТО и из САД. Желим ипак истовремено да нагласим да на нашој страни не постоји заинтересованост да се то претвори у међусобно неразумевање“.

        Штајнмајер је истовремено нагласио да ће о насталом проблему разговарати са америчким државним секретаром Џоном Керијем у Паризу.

         „Разговараћемо да се не би све претворило у противречности међу нама. О овом проблему ћу разговарати и у Вашингтону, за време посете САД. Ми поводом Украјине морамо остати тесно повезани, чак имајући у виду могуће ризике, да се не бисмо разишли у оценама, саветима и потезима“.

Џон Кери и Франк Валтер Штајнмајер

Џон Кери и Франк Валтер Штајнмајер

Немачки утицајни недељник Der Spiegel претходно је објавио да званични Берлин неке изјаве главнокомандујућег НАТО у Европи, америчког генерала Филипа Бридлава, сматра „опасном пропагандом“.
(http://www.vijestio.com/vijesti/svijet/berlin-opasna-propaganda-americkog-generala-bridlava/)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *