Вијести, Свијет

Формиране Оружане снаге Новоросије

ОЧЕКИВАНО ОБЈЕДИЊАВАЊЕ И ПРИПРЕМА ДОЊЕЦКЕ И ЛУГАНСКЕ РЕПУБЛИКЕ ЗА НАСТАВАК РАТОВАЊА

        ДОЊЕЦКА и Луганска Република повукле су коначно потез који су од њихових политичких и војних врхова си у Донбасу очекивали: објединиле су своје армије у Оружане снаге Новоросије!

        За главнокомандујућег ОС Новоросије поставиле су генерал-потпуковника Ивана Корсуња, а за његовог заменика Фјодора Брјозина.

        На званичном сајту Доњецке Републике о овом далекосежном потезу је саопштено:

         „Остварујући вољу народа, исказану и преко посланичког корпуса Новоросије, а схватајући крајњу неопходност формирања Оружаних снага Новоросије, које би омогућиле решавање задатака како одбране ДНР и ЛНР тако и офанзиве која треба да уследи ради ослобађања народа Новоросије и Украјине од нацизма и олгархије, ми – командири добровољачких војних формација народних република – донели смо 1) одлуку о формирању Обједињених Оружаних снага Новоросије.

        2) Одлучили смо да за Главнокомандујућег Оружаних снага Новоросије поставимо генерал-потпуковника Корсуња Ивана Анатољевича,

        3) Затражили смо од Главнокоамндујућег ОС Новоросије генерал-потпуковника Корсуња да предузме све организационе и друге мере које буду потребне ради реализације ове одлуке у најкраћем могућем року“.

        Берјозин је – у посебној изјави поводом формирања ОС Новоросије – подвукао да је одлука донета због обједињавања снага занаставк рата и при том поменуо офанзиву према Харкову и Дњепропетровску. Посебно је указао да је у армијама ДНР и ЛНР било самовоље, слабе координације и недопустивог односа према становништву Донбаса (укључујући пљачке).

Формиране Оружане снаге Новоросије: генерал Иван Корсуњ постављен за главнокомандујућег

Формиране Оружане снаге Новоросије: генерал Иван Корсуњ постављен за главнокомандујућег

Оружане снаге Новоросије – како је упозорио – или ће „чврстом руком“ решити све те проблеме или ДНР и ЛНР неће опстати.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *