Вијести, Свијет

ФОН ДЕР ЛАЈЕН: Американци су се према Немачкој понели као према сумњивим земљама

РОЏЕРС: ПРОТЕРИВАЊЕ ПРЕДСТАВНИКА ЦИА МОГАО САМ ДА ОЧЕКУЈЕМ ОД РУСИЈЕ ИЛИ С. КОРЕЈЕ, АЛИ НИКАКО ОД НЕМАЧКЕ

  • Немачка министарка одбране „храбро” објавила да Берлин нема намеру да прекида сарадњу са САД у сфери безбедности јер „две земље у тој области зависе једна од друге”

        

БЕРЛИН ће и даље – бар још неко време – пристајати на улогу млађег партнера Сједињених Држава.

         Немачка министарка одбране, Урсула фон дер Лајен, данас је „храбро” поручила „старијем брату”:

         „Да се поверење у немачко-америчким односима не би и даље топило, Вашингтон је дужан да постави политичку баријеру злоупотребама својих специјалних служби на територији Немачке”.

         Лајен је указала да је немачком врху „очи отворио случај Сноуден”. При том је нагласила: да је званичном Берлину несхватљиво што се показало да се америчке обавештајне службе према Немачкој односе као према „сумњивим земљама”.

         Одмах потом је још „храбрије” изјавила да Немачка нема намеру да прекида сарадњу са САД у сфери безбедности јер „две земље у тој области зависе једна од друге”.

Немачка министарка одбране, Урсула фон дер Лајен

Немачка министарка одбране, Урсула фон дер Лајен

Претходно је председник одбора за обавештајни рад доњег дома Конгреса САС Мајк Роџерс оценио да се немачки врх поводом шпијунског скандала понаша „хистерично” и избегава да о свему „разговара на начин на који то чине одрасли”.

Роџерс је признао да је протеривање представника ЦИА могао очекивати од Русије, Ирака или Северне Кореје, али да никако није очекивао од Немачке.

Он је истовремено поручио Берлину да не заборавља да су му управо америчке тајне информације помогле да спаси животе многих Немаца.

Још је Немцима замерио што не показују потребни интерес према руским и иранским шпијунима на својој територији.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *