Свијет

Филип Бридлав: Русија нам на истоку Украјине приређује плиме и осеке

ГЛАВНОКОМАНДУЈУЋИ NATO У ЕВРОПИ: МАЛЕ СУ ШАНСЕ ДА СЕ МИНСК-2 РЕАЛИЗУЈЕ ДО КРАЈА ГОДИНЕ

        ГЛАВНОКОМАНДУЈУЋИ Здружених снага NATO у Европи, амерички генерал Филип Бридлав, изјавио је данас да постоје мале шансе да ће Русија испунити рок до краја године за примену мировног споразума у источној Украјини, истичући да смиривање ситуације на терену не значи да је крај конфликта близу.

        Бридлав је рекао да Русија наставља са подршком сепаратистима на том подручју и да су плима и осека када је реч о сукобима, начин на који Русија демонстрира своју моћ, пренео је Ројтерс.

        „Русија и даље подржава своје посреднике у источној Украјини“, казао је Бридлав на конференцији за новинаре.

        „Није много вероватно да ћемо добити све што нам је потребно из Минска до краја ове године“, навео је амерички генерал, мислећи на споразум од 12 тачака склопљен у белоруској престоници у фебруару.

        Русија демантује да снабдева проруске снаге оружјем или да су њени војници ангажовани у конфлику у источној Украјини, у коме је од априла 2014. погинуло више од 8.000 људи, навела је британска агенција.

        Бридлав, који се налази и на челу европске команде војске САД, нагласио је да западни обавештајни подаци сугеришу другачије.

        „Русија у потпуности контролише шта се дешава на линији конфликта и они ће користити то у будућности“, поручио је Бридлав.

Амерички генерал Филип Бридлав

Амерички генерал Филип Бридлав

„Ми смо видели у више наврата конвоје који иду у Донбас, они су сви били означени као хуманитарна подршка. Ми сви знамо да то није тачно“, додао је Бридлав.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара