Вијести, Свијет

Фидел Кастро сат и по разговарао са делегацијом Венецуеле

ГОСТИ БИЛИ ФАСЦИНИРАНИ ЛУЦИДНОШЋУ СВОГ 88-ГОДИШЊЕГ САГОВОРНИКА

  • Званични лист Гранма објавио четири готово потпуно идентичне фотографије, на којима је Кастро, у бело-плавој тренерци с црним качкетом, у комбију на путу до школе где је одржан сусрет

         БИВШИ кубански председник Фидел Кастро појавио се у понедељак у јавности, први пут у последњих 14 месеци, током сусрета с делегацијом из Венецуеле у школи Вилма Еспин Гуиллоис, пренели су у суботу кубански медији.

         „Импровизовани састанак, незаборавни Фидел” је главни наслов кубанског листа Гранма који описује једноипочасовни сусрет 88-годишњег Кастра с 33 представника из Венецуеле.

         Званични лист је објавио четири скоро потпуно идентичне фотографије, на којима је Кастро, у бело-плавој тренерци с црним качкетом, у комбију на путу до школе где је одржан сусрет.

         Од када је предао председничку дужност брату Раулу 2006. године, Фидел Кастро се веома мало појављује у јавности. Његово последње појављивање било је 8. јануара 2014. године када је отворена уметничка галерија у Хавани.

         „Кастро је понаособ поздравио сваког представника делегације Венецуеле који су били импресионирани луцидношћу свог саговорника који их је пажљиво саслушао”, навео је кубански лист.

Фидел Кастро сат и по разговарао са делегацијом Венецуеле

Фидел Кастро сат и по разговарао са делегацијом Венецуеле

Кубански државни медији објавили су 3. фебруара прве фотографије бившег кубанског председника у последњих шест месеци, после тада растућих спекулација о лошем здравственом стању 88-годишњег револуционара.

(Бета)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *