Вијести, Свијет

Федералисти у Одеси принудили полицију да ослободи 30 ухапшених

ИЗЛАЗАК ИЗ ПРИТВОРА ПРОПРАЋЕН СКАНДИРАЊЕМ: „РУСИЈА, РУСИЈА” И „ОДЕСА ЈЕ РУСКИ ГРАД”

ФЕДЕРАЛИСТИ Одесе однели су своју прву победу: под њиховим директним притиском – локална полиција је била принуђена да из притвора пусти 30 приведених 2. маја који се завршио трагедијом у локалном Дому синдиката у којем је изгорелно 46 људи, а више од 200 било повређено.

Пред полицијском управо се прво окупило око хиљаду федералиста који су тражили ослобађање похапшених и кажњавање криваца, узвикујући: „Одеса вам неће опростити!”, „Слобода!”, „Доле бандеровци!” и „Русија!”. Убрзо се њихов број удвостручио

Уследио је јуриш на полицијску управу у којем је учествовало више стотина људи. Када су продрли у зграду управе и њено унутрашње двориште, појавили су се вд начелника полиције Дмитриј Фучеџи и локални посланик Сергеј Бовболан. После краћих преговора, отворили су врата притвора и пустили поменутих 30 ухапшених.

Потом су у сам притвор пустили представнике федералиста. Да се увере да унутра нема више никога.

Док су ослобођени излазили, федералисти су скандирали: „Ура!”,  „Један за све, сви за једнога!”, „Русија, Русија!” и „Одеса је руски град!”.

Полиција у Одеси

Упркос свему, нејасно је како ће се ствари даље развијати. Јер, кијевска хунта је 2. маја у Одеси похапсила похапсила више од 170 федералиста.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *