Вијести, Свијет

ЕРДОГАН: Запад муслиманима жели смрт, воли борбе и свађе на Блиском истоку

„СТРАНЦИ ВОЛЕ НАФТУ, ЗЛАТО, ДИЈАМАНТЕ И ЈЕФТИНУ РАДНУ СНАГУ ИСЛАМСКОГ СВЕТА”

  • Они нас не воле. Они изгледају као пријатељи, али нам желе смрт и воле да виде како наша деца умиру, истакао је турски председник током говора у Истанбулу

        МУСЛИМАНСКЕ земље су способне да саме реше своје проблеме, а иако изгледа да нам нуди помоћ, Запад заправо извлачи корист из конфликата на Блиском истоку, изјавио је данас турски председник Реџеп Тајип Ердоган.

„Отворено ћу то рећи, странци воле нафту, злато, дијаманте и јефтину радну снагу исламског света. Они воле конфликте, борбе и свађе на Блиском истоку. Верујте ми…“, рекао је Ердоган, а пренео сајт РТ.

        „Они изгледају као пријатељи, али нам желе смрт и воле да виде како наша деца умиру“, истакао је турски председник данас током говора у Истанбулу.

Ердоган је позвао исламске земље да се уједине како би решиле „највећу хуманитарну и политичку кризу у својој историји“.

        „Једини услови да превладамо кризу исламског света су јединство, солидарност и уједињење. Верујте ми, можемо да решимо сваки проблем све док смо уједињени“, рекао је председник Турске, додајући да не треба рачунати на помоћ од Запада.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган

Односи између Турске и САД су у последње време затегнути по питању америчке интервенције против џихадиста из Исламске групе. Вашингтон инсистира да Анкара узме активније учешће у тој борби, што турске власти не желе, док истовремено од америчких власти траже подршку у свргавању сиријског председника Башара Асада.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *