Вијести, Свијет

Џеб Буш ступа у борбу за председничког кандидата Републиканске партије

ВЕЋ СЕ ПОВУКАО СА СВИХ ПОЛОЖАЈА, ЧАК И ИЗ УПРАВНОГ ОДБОРА СОПСТВЕНЕ ФОНДАЦИЈЕ

  • Био је гувернер Флориде од 1999. до 2007. године, а његов отац Џорџ Х. В. Буш и брат Џорџ В. Буш – били су амерички председници

        БИВШИ гувернер Флориде и потенцијални републикански кандидат на изборима за председника САД 2016. Џеб Буш повукао се са свих положаја у управним одборима корпорација и непрофитних организација, што је још један знак да се припрема за председничку трку, пренели су данас амерички медији.

        Према речима неименованог Бушовог помоћника, све његове оставке су ступиле на снагу данас, пренео је „Вашингтон пост“.

        Буш (61) је 16. децембра најавио да се припрема за кандидатуру на америчким председничким изборима 2016, што га чини првим озбиљним републиканским кандидатом за америчког председника, наводи АФП.

        Он је, такође, најавио да ће овог месеца оформити одбор за политичку акцију који ће му омогућити да ступи у контакт са присталицама и потенцијалним донаторима и утврди да ли ужива довољну подршку да би могао да се кандидује, подсећа Ројтерс.

        Бушов помоћник је касно синоћ рекао да је он иступио чак и из управног одбора своје образовне фондације.

        Он је недавно, према наводима америчких медија, раскинуо уговор са британским конгломератом који се бави банкарским инвестирањем „Берклис“, који му је плаћао више од милион долара годишње за саветодавне услуге.

        Амерички „Пост“ наводи да је Буш напустио и управне одборе још две фирме.

Џеб Буш

Џеб Буш

Џеб Буш је био гувернер Флориде од 1999. до 2007. године, а његов отац Џорџ Х.В. Буш, као и брат Џорџ В. Буш, били су амерички председници, подсећају агенције.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *