Вијести, Свијет

ДРЕЗДЕН: „Стоп мултикултурализму, моја домовина ће остати – Немачка!”

ПЕГИДА НА НОВОМ МИТИНГУ ОКУПИЛА НАЈМАЊЕ 25.000 ПРОТИВНИКА ИСЛАМИЗАЦИЈЕ ЕВРОПЕ

  • Меркелова саопштила да ће учествовати у протесту муслиманских организација у Берлину, нагласивши да је „ислам део Немачке”, а да је она „канцеларка свих Немаца”
  • Истовремено су у више немачких градова одржани контрамитинзи, на којем се окупило око 100.000 људи. У Лајпцигу је било око 30.000 учесника, у Минхену 20.000, у Хановеру 17.000, а у Берлину око 4.000

         НАЈМАЊЕ 25.000 демонстраната – највише до сада – изашло је данас на улице Дрездена, одржавши антиисламистички протест због терористичких напада у Паризу, упркос позиву неких високих немачких званичника да остану код куће.

         Истовремено су у више немачких градова одржани контрамитинзи, на којем се окупило око 100.000 људи. У Лајпцигу је било око 30.000 учесника, у Минхену 20.000, у Хановеру 17.000, а у Берлину око 4.000.

         Министар правде Хајко Мас, поручио је грађанима да не учествују у протесту антиисламистичког покрета Европске патриоте против исламизације Запада (Пегида), док је немачка канцеларка Ангела Меркел саопштила да ће учествовати у протесту муслиманских организација у Берлину.

         Меркелова је данас поручила и да је „ислам део Немачке”, а она „канцеларка свих Немаца”.

         Мас је један од неколико водећих политичара, који су се успротивили маршу Пегиде, поручивши да тај покрет нема право да злоупотребљава убиства која су џихасдисти извршили на редакцију листа „Шарли Ебдо” и јеврејску продавницу у Паризу.

         Марш у Дрездену ипак је одржан, а учесници су носили транспаренте којима су изразили солидарност са жртвама у Француској и немачке заставе, пренео је ББЦ.

         На протесту су се могли видети и натписи „Изборимо се с исламизацијом, зауставимо одмах прилив странаца!” или „Стоп мултикултурализму. Моја домовина ће остати Немачка!”.

         Пегида је од октобра једном недељно одржавала протестне скупове у Дрездену, а прошлог понедељка, на демонстрацијама у том граду окупило се око 18.000 људи.

Пегида

Пегида

У Дрездену се у суботу окупило око 35.000 људи који су протестовали због предстојећег марша Пегиде.

(Танјуг – Факти)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *