Вијести, Свијет

Доњецки „Беркут“ одбио наредбу да крене на Славјанск

КРИМСКИ „БЕРКУТОВЦИ“ СА МИТИНГА У СИМФЕРОПОЉУ ПОЗВАЛИ ПОЛИЦИЈУ И СПЕЦИЈАЛЦЕ УКРАЈИНЕ НА ПРЕЂУ НА СТРАНУ НАРОДА

У ГЛАВНОМ граду Крима – Симферопољу – припадници специјалне јединице „Беркут“ одржали су митинг са којег су позвали полицајце и бивше колеге специјалце у југоисточним областима Украјине да пређу на страну народа.

Командир севастопољског „Беркута“ Сергеј Колбин, који је такође наступио на митингу, јавно се захвалио борцима украјинске антитерористичке јединице Алфа“ који су одбили да учествују у акцијама кијевских пучиста против руског федералистичког покрета у Харкову, Луганску и Доњецку.

Учесници митинга су на његовом крају акламацијом усвојили текст обраћања Украјинцима у униформама, поготово онима из централних и западних области земље, у којем се наглашава:

„Не дозволите да вас натерају да сутра пуцате у милиционере и специјалце у Харковској, Луганској и Доњецкој облати. Јер, они који држе власт у Кијеву – већ прекосутра ће вама пуцати у леђа, као што се већ догодило на Мајдану у Кијеву. Ако не можете отворено да пређете на страну народа – бар не извршавајте незаконита наређења самопроглашене украјинске власти“.

Случајно или не, тек данас поподне је из Доњецка стигла вест да је тамошњи „Беркут“ одбио да крене у Славјанск ради ослобађања седишта градске власти, полиције и Службе безбедности Украјине које држе „Народни добровољци Донбаса“.

Кримски „Беркут“

Кримски „Беркут“

Ако је ово тачно: отказали су послушност, а нису их спречили „добровољци“ да аутобусима прену у Славјанск…

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *