Свијет

Доналд Трамп: Ако победим у Охају и на Флориди – нокаутираћу ривале и постати недостижан

CNN: МИЛИЈАРДЕР У ОБЕ ДРЖАВЕ ТРЕБА ДА ДОБИЈЕ 40-41 ОДСТО ГЛАСОВА, А КЕЈСИК И РУБИО – 35, ОДНОСНО 24%

         МИЛИЈАРДЕР Доналд Трамп – који је водећи међу републиканским претендентима на Белу кућу – изјавио је да је уверен да ће себи фактички обезбедити страначку номинацију за председника САД ако наредне недеље победи на предизборима „у двема кључним државама – Охају и Флориди“

         У интервјуу CNN, свој оптимизам је објаснио речима:

         „Ако победим у те две државе – биће то крај за противкандидате. Да направим поређење са боксом: ако победим у те две државе – своје ривале ћу нокаутирати. Победим ли, трку ће морати да напусте (сенатор са Флориде) Марко Рубио и (гувернер Охаја) Џон Кејсик“.

         Амерички аналитичари и политички коментатори наглашавају да ће управо предизбори у Охају и на Флориди „коначно разјаснити ситуацију пре финиш предизборне трке међу републиканцима“.

         Кејсик је унапред објавио: да ће напустити борбу за страначку номнацију ако не победи у свом Охају. Јавно је позвао Рубиа да учини исто ако не победи на Флориди.

Милијардер Доналд Трамп

Милијардер Доналд Трамп

Према анкети CNN, Трамп на Флориди треба да добије око 40 одсто гласова, а Рубио 24 одсто. А у Охају: он наводно има подршку 41 одсто републиканских бирача, а Кејсик – 35 одсто.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара