Вијести, Свијет

Дмитриј Рогозин: Ни будућа америчка ПРО не може угрозити стратешки потенцијал Русије

ОЦЕНИО ДА СУ АМЕРИКАНЦИ ЗАБРИНУТИ КОЈИМ ТЕМПОМ СЕ И ЧИМЕ СЕ НАОРУЖАВА РУСИЈА

  • Русија само у прошлој години произвела 170 цивилних (42) војних авиона, 289 хеликоптера (30 цивилних), 87 бродова и друге поморске технике, пет подморница (две за Вијетнам)

         СЈЕДИЊЕНЕ Државе су забринуте због плана Русије да се наоружа новим и бољим оружјем – оценио потпредседник владе Русије Дмитриј Рогозин.

         „До пре три године било је много подсмеха поводом стања нашег војно-индустријског комплекса и сви такви су сматрали да ми, у најбољем случају, можемо шерпе да производимо. А сада ствари стоје сасвим друкчије. Сједињене Државе су реално узнемирене поводом наших планова новог наоружавања наших Оружаних снага. А то нису тек планови. То нису пројекти, већ реални обими и реални квалитет произведене војне технике. И једно и друго расте из године у годину” – указао је Рогозин.

         Русија је само у прошлој години – указао је – произвела 170 цивилних (42) војних авиона, 289 хеликоптера (30 цивилних), 87 бродова и друге поморске технике, пет подморница (две за Вијетнам).

         „Извели смо у космос – открио је Рогозин – 80 свемирских апарата и остварили 52 лансирања ракета-носача са територије Русије и са Бајконура. Лансирали смо десетине интерконтиненталних балистичких ракета. А свему овоме треба додати топове, митраљезе и муницију који су преко били потребни нашим јединицама”.

         Према његовим речима, у Русији тренутно функционише 1350 војних фабрика и фирми које се саме технички модернизују.

Дмитриј Рогозин

Дмитриј Рогозин

Рогозин је посебно нагласио:

„Наша нарочита врига су ракете са бојевим главама. Оно што већ производимо и оно на чему радимо, дају ми за право да тврдим да ни савремена ни будућа америчка противракетна одбрана неће бити у стању да доведе у питање убојитост ракета на којима почива наш стратешки потенцијал”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *