Вијести, Свијет

Дмитриј Песков: Светски лидери се навикавају да Русија са Путином чврсто брани своје интересе

АГЕНЦИЈА ТАСС ОРГАНИЗОВАЛА ОКРУГЛИ СТО ПОВОДОМ 15 ГОДИНА ОД ДОЛАСКА ПУТИНА НА ВЛАСТ

  • Портпарол шефа руске државе рекао и ово: За 15 година одрасла је у Русији генерација младих људи који не знају шта је крај Совјетског Савеза 1970-80-тих, који не знају шта је ужас 1990-тих. Та генерација је одрасла уз Путина, као његово покољење. Путин има, према свим подацима, апсолутно стабилну и потпуну базу потребну за наставак свих својих замисли

         ТОКОМ председниковања Владимира Путина, у свету су се појавили шефови држава који се навикавају да Москва чврсто брани своје националне интересе.

         То мишљење је изнео портпарол руског председника Дмитриј Песков на „округлом столу“ у агенцији ТАСС посвећеној 15. годишњици Путина на власти.

          „За 15 година одрасла је у Русији генерација младих људи који не знају шта је крај Совјетског Савеза 1970-80-тих, који не знају шта је ужас 1990-тих. Та генерација је одрасла уз Путина, као његово покољење“ – истакао је Песков.

         По његовим речима, „огромна већина тих младих виде своје место у Русији – они знају шта треба да раде, они су спремни да раде и они се окупљају око Путина“. „О томе сведочи статистика“ – додао је представник Кремља.

         На мишљењу Пескова, „паралелно са тим се у свету формирао клуб шефова држава који такође не знају шта је то Русија без Путина, који почињу да се навикавају да Русија веома чврсто брани своје интересе и који почињу да схватају да ће Русија наставити да то чини на челу са Путином“.

          „Сам Путин има, према свим подацима, апсолутно стабилну и потпуну базу потребну за наставак свих својих замисли, можда да би се надокнадило и оно што није у потпуности реализовано. Већи део грађана подржава свог председника у томе“ – истакао је Песков.

         Песков је додао да се Путин никада не боји да преузме одговорност и да се труди да не пропусти могућности које се појављују.

Владимир Путин

Владимир Путин

Портпарол председника Русије је истакао и да Путин осећа велику одговорност за судбину земље која је на њему зато што „њему људи верују, а током криза долази до још веће консолидације“.

„Управо за Путина, а не за неког другог, људи везују своје наде и спремност да раде на поправљању ситуације“ – казао је Песков.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *