Вијести, Свијет

Девет земаља ЕУ се противи новим санкцијама против Русије

СТРАХУЈУ И ОД ТОГА ДА БИ ИХ – КАДА ЈЕДНОМ БУДУ УВЕДЕНЕ – БИЛО ТЕШКО УКИНУТИ

КОД чланица Европске уније и даље не постоји сагласност о проширењу санкција против Русије, рекао је дописнику руске информативне агенције ИТАР-ТАСС представник дипломатске мисије једне источноевропске чланице ЕУ.

„Више чланица ЕУ је забринуто због могуће неповратности финансијско-економских санкција против Русије у случају њиховог доношења” – казао је он, коментаришући на молбу агенције седницу амбасадора 28 земаља ЕУ о Украјини у Бриселу.

Исти дипломата сматра да ће „трећа фаза” санкција (финансијско-економских против Русије) ЕУ, у случају ескалације ситуације у Украјини, бити изнета на разматрање шефова дипломатија ЕУ, који ће се окупити на редовној седници 12. маја у Бриселу.

Дипломата не искључује могућност да ће ЕУ проширити списак руских званичника против којих ће бити примењене санкције у виду забране уласка у земље Уније и замрзавања имовине на њиховој територији.

Европска унија - санкције или не?

Европска унија – санкције или не?

Према подацима ИТАР-ТАСС из дипломатских извора у Бриселу, посезању за финансијско-економским санкцијама Русији се противе Грчка, Кипар, Бугарска, Мађарска, Луксембург, Аустрија, Шпанија, Португалија и Малта.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *