Вијести, Свијет

Демократска партија номиновала Хилари Клинтон за председника САД

САНДЕРСОВЕ ПРИСТАЛИЦЕ  ТРАЖИЛЕ ДА БУДЕ ОТПРЕМЉЕНА У ЗАТВОР

  • Најновија анкета агенције Reuters истраживачке компаније Ipsos потврдила да је Трамп тренутно међу бирачима популарнији од Клинтонове, да он може да рачуна на подршку 39, а она на гласове 37 одсто Американаца. А пре само недељу дана је Клинтонова наводно имала предност од 3 одсто

          ТАЧНО према очекивањима, мада не без перипетија, Демократска партија је Хилари Клинтон номиновала за свог кандидата за председника САД.

          Добила је више од неопходних 2.383 гласа делегата конгреса.

          Тако је она постала прва жена у 240 година дугој историји Сједињених Држава коју је једна од две највеће партије предложила за шеф државе.

          Остало је да она у четвртак – на конгресу демократа који је у току у Филаделфији – да формални пристанак да буде кандидат странке.

          Највећи проблем и за њу и за Демократску партију представљаће присталице њеног јединог ривала у предизборној борби Бернија Сандерса. Део њих покушао је да осујети цереминију отварања конгреса, скандирајући Сандерсово име и тражели да Клинтонова буде послата у затвор.

          Клинтонова ће пред конгресом одржати „програмски говор“ са којим ће та странка покушати да онемогући републиканца Доналда Трампа да постане председник САД.

          То неће бити нимало лако бар из два разлога.

          Први је то што многе Сандерсове присталице немају намеру да гласају за Клинтонову. Другог дана конгреса чак су покушале да предложе свог кандидата за потпредседника САД, али је њихов покушај блокирало руководство Демократске партије.

          А други: то што је и анкета агенције Reuters истраживачке компаније Ipsos потврдила да је Трамп тренутно међу бирачима популарнији од Клинтонове.

Демократска партија номиновала Хилари Клинтон за председника САД

Демократска партија номиновала Хилари Клинтон за председника САД

Та анкета је, наиме, показала да Трамп може да рачуна на подршку 39, а Клинтонова 37 одсто Американаца.

Пре само недељу дана је Клинтонова наводно имала предност од 3 одсто.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *