Вијести, Свијет

Да ли су напад на Шарли Ебдо организовали амерички и израелски агенти?

ОСНИВАЧ НАЦИОНАЛНОГ ФРОНТА ТВРДИ ДА ЈЕСУ, А МИНИСТАРКА КУЛТУРЕ – ДА ЈЕ ТО СЕЈАЊЕ МРЖЊЕ

         „ТЕОРИЈЕ завере” поводом оружаног напада на редакцију париског сатиричног недељника Шарли Ебдо потпуно су неодговорне – изјавила је француска министарка културе Флер Пелерен.

         „Такве теорије су семе мржње које води распаду друштва” рекла је министарка, индиректно полемишући са почасним председником партије Национални фронт Жан-Мари Ле Пеном који је указао да је у ту трагедију у Паризу умешан „низ западних специјалних служби”.

         Пелерен је ову процену назвала „катастрофичном и неодговорном”. Упитана – да ли је могуће да Ле Пен због ње буде судски гоњен – рекла је: „То с правне тачке треба пажљиво изучити и квалификовати”.

         Оснивач Националног фронта је претходно изјавио да су напад на Шарли Ебдо „испланирали амерички и израелски агенти уз пуну пасивност власти Француске”.

         Он је указао да видео-снимци из редакције Шарли Ебдо „подсећају на рад специјалних служби”, али је признао да за то не располаже доказима.

         Једино је указао да је пасош једног од браће Куаши био пронађен у аутомобилу којим су терористи побегли са „места злочина”. Жан-Мари је то упоредио са „невероватном чињеницом да је пасош једног од отмичара авиона (11. септембра 2001. године) био пронађен на земљи.

Флер Пелерен

Флер Пелерен

Још је упозорио сународнике да се број људи који на територији Француске исповедају ислам приближава 20 милиона.

Званични француски подаци оперишу са – пет милиона муслимана.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *