Вијести, Свијет

Црвени крст задовољан оним што на исток Украјине вози руски конвој

ШЕФ ДЕЛЕГАЦИЈЕ МЕЂУНАРОДНОГ КОМИТЕТА ЦРВЕНОГ КРСТА ПРЕГЛЕДАО РУСКУ ХУМАНИТАРНУ ПОМОЋ

         ШЕФ регионалне делегације Међународног комитета Црвеног крста у Русији, Белорусији и Молдавији Паскал Китат након прегледа руског конвоја с руском хуманитарном помоћи за Украјину задовољан је стањем терета, технике и условима смештаја возача и волонтера, саопштило је Министарство за ванредне ситуације Русије.

         „Паскал Китат је задовољан виђеним и потврдио је спремност за наставак рада на контроли терета” — наводи се у саопштењу руског министарства.

         Организована је упознавање Китата у кампу МВС Русије, где се налази руска хуманитарна помоћ. Током посете дошло је до садржајне размене мишљења између представника хуманитарног конвоја МВС Русије и регионалног шефа Међунадорног комитета Црвеног крста.

         Због тешке хуманитарне ситуације на истоку Украјине, Русија је у августу предложила Савету безбедности УН да пошаље у тај регион међународну мисију с руском хуманитарном помоћи под окриљем и у пратњи представника МКЦК.

Камиони возе храну, укључујући 400 тона житарица, 100 тона шећера, као и 54 тоне медицинске опреме и лекова, 12 хиљада врећа за спавање и 69 електричних генератора.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *