Вијести, Свијет

Четири Француза ступила у народну војску Доњецке Републике

ТВРДЕ ДА СУ ОНИ АВАНГАРДА И ДА ЗА ЊИМА СТИЖЕ ДРУГА ГРУПА СУНАРОДНИКА

  • ГИЈОМ: „Трећи светски рат је почео у Либији, па се пренео у Сирију. Сада букти на југоистоку Украјине, у Донбасу. Русија је једна од ретких земаља које се боре против глобализма. Ми смо овде да помогнемо Русији у тој борби”

        

ЧЕТИРИ француска добровољца ступила су у народну војску Доњецке Републике.

Вођа групе је Гијом који је агенцији РИА Новости рекао: „Са мном су још Мишел, Виктор и Никола. Ми смо добровољци и авангарда, истовремено. Друга група наших сународника  – ако већ није – убрзо ће кренути за Украјину”.

         Гијом наглашава да не зна за друге Французе који ратују на страни Новоросије, али каже да је чуо да има Шпанаца које он још није срео.

         Он је уверен: „Трећи светски рат је почео у Либији, па се пренео у Сирију. Сада букти на југоистоку Украјине, у Донбасу. Русија је једна од ретких земаља које се боре против глобализма. Ми смо овде да помогнемо Русији у тој борби.”

Четири Француза ступила у народну војску Доњецке Републике

Четири Француза ступила у народну војску Доњецке Републике

Гијом саму борбу види овако: „Ја и моје колеге из групе смо поборници геополитичког јединства Европе. Ми смо истовремено и револуционари и традиционалисти. Они који воде терористичку операцију против Донбаса – то су експоненти олигархије међународне мафије. Овде смо да се боримо и против њих и против агената Кијева”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *