Вијести, Свијет

БРИДЛАВ: На Русију НАТО више не гледа као на свог партнера

КОМАНДАНТ СНАГА ЗАПАДНЕ АЛИЈАНСЕ У ЕВРОПИ ГОВОРИО У ПЕНТАГОНУ

  • САД треба да прошире и појачају своје присуство у Европи, при чему би се војнички састав јединица „ротирао” – рекао генерал Филип Бридлав

       

КОМАНДАНТ обједињених оружаних снага НАТО у Европи – амерички генерал Филип Бридлав – објавио је у Пентагону да је алијанса изменила своје однос према Русији коју је до недавно сматрала својим партнером.

         „Последњих година смо на Русију гледали као на свог партнера, а сада је сасвим друга ситуација” – нагласио је Бридлав.

         Додао је да САД тренутно у Европи имају довољно снага да осигурају своју безбедност, али да је – у светлу кризе у Украјини и око ње – потребно поново проценити: да реализовати раније утврђене планове за смањивање америчког војног присуства на Старом континенту.

         Сам Бридлав се већ изјасни, подвукавши да САД треба да прошире и појачају своје присуство у Европи, при чему би се војнички састав јединица „ротирао”.

Генерал Филип Бридлав

Генерал Филип Бридлав

Вративши се поново на Русију, Бридлав је иступио са тврдњом да она и даље помаже устанике на истоку Украјине.

„Ми смо на вежбама са источне стране границе Украјине посматрали војну технику – тенкове, оклопна борбена возила пешадије, ПВО наоружање. Тачније, видели смо више од седам тенковских батаљона и велики број мањих одреда специјалаца. А сада видимо да се те могућности користе на западу од границе” – изговорио је Бридлав.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *