Вијести, Свијет

БРАВО ПУТИНЕ – Ко влада информацијама влада светом!!!

Русија је направила сјајан неочекивани “потез коњем”. Око прста је окренула све, за пар дана је зарадила 20 милијарди долара, плус повратила 30% акција својих монополских фирми. Путин је преварио ЕУ и САД и то их лепо преварио. Пред очима читавог света одиграло се све по плану. За такав план треба му аплаудирати стојећи!!!

Раније је део деоница руских енергетских компанија припадао страним инвеститорима (америчким и европским)- што је значило да скоро половина прихода од нафтних и гасних компанија није ишла у Руску ризницу него на рачуне страних “финансијских ајкула” у Европи.

Због ситуације на Криму рубља је почела нагло да пада, али Централна банка није урадила ништа да би подржала курс рубље. Појавиле су се гласине да Русија нема залиха валуте да би подржала курс рубље.

Те гласине и Путинова изјава да ће штитити становнике који говоре руски језик у Украјини, довело је до великог пада вредности деоница руских енергетских компанија и “финансијске ајкуле” су нагло почеле да продају деонице на берзама док оне нису потпуно изгубиле вредност.

Путин је чекао читаву недељу, и само се смешкао на конференцијама за медије, а када је цена деоница потпуно пропала кроз под, наредио је да се одмах откупе истовремено све акције које су биле у рукама Американаца и Европљана.

Ко је надигран? Шта је истина?

Ко је надигран? Шта је истина?

Док су “финансијске ајкуле” схватили да су их окренули око палца, већ је било касно, акције су биле у рукама Руса, и сада не само да је Русија тог дана зарадила више од 20 милијарди долара, већ је вратила и акције својих компанија у руске руке, па ће сада приход од нафте и гаса остајати у Русији а неће ићи ван земље, рубља ће се сама од себе подићи, а за њено подржавање неће бити потребно да се троше златне резерве Русије, а европске “финансијске ајкуле” су остале са носом према земљи као будалетине – за неколико минута за пеније Руси су купили акције које доносе приход од милијарде долара од гаса и нафте.

Таква сјајна операција није виђена од оснивања берзе. БРАВО ПУТИНЕ!!!

Извор: serg-was.livejournal, за ФБР превела Љиљана Јовановић, приредила Биљана Диковић

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *