Вијести, Свијет

„БИТКА ЗА ДОНБАС“: У Москви одржан митинг подршке Новоросији

ЗАТРАЖЕНО ПОЛИТИЧКО ПРИЗНАЊЕ НОВОРОСИЈЕ, ОНЕМОГУЋАВАЊЕ НЕМИРА У МОСКВИ…

  • АЛЕКСАНДАР ДУГИН: „Нисмо ми у Новоросију донели рат. Нисмо ми започели геноцид. Ми смо били спремни да прихватимо Украјину да су нам дозволили да у њој будемо Руси. Да, ми нисмо започели рат, али ћемо га ми завршити. Завршићемо га онда када победимо“
  • ЈЕВГЕНИЈ ФЈОДОРОВ: „Русији је потребно да буду укинути сви капитулантски акти из 1991. године, а за то су Путину потребна ванредна овлашћења. Путин као главнокомандујући треба да има сва овлашћења која су данас реално потребна да Отаџбина буде очишћена“

        У МОСКВИ – на Суворовском тргу, испред позоришта Руске армије – одржан је митинг подршке Новоросији под називом „Битка за Донбас“.

        На митингу су наступили неки од лидера Новоросије, признати руски геополитичар Александар Дугин, посланик у Државној Думи Јевгениј Фјодоров, познати московски публициста Јегор Холмогоров, више јавних личности, музичари…

        Дугин је, поред осталог, упозорио да би био прави злочин не стати на страну Новоросије и у њену заштиту:

         „Наша земља није само Руска Федерација. Наша земља је цео Руски Свет, наши људи су они који гину у Донбасу. Ми и они смо једна целина. Битка за Донбас, односно – битка за Новоросију – то је ствар сваког Руса“.

        Дугин је у наставку говора подвукао: „Нисмо ми у Новоросију донели рат. Нисмо ми започели геноцид. Ми смо били спремни да прихватимо Украјину да су нам дозволили да у њој будемо Руси. Да, ми нисмо започели рат, али ћемо га ми завршити. Завршићемо га онда када победимо“.

        Дугин је указао да је ово био његов одговор московској „партији мира“ која инсистира на хитном окончавању рата у Новоросији „по сваку цену“.

        Узевши реч, Фјодоров је позвао да се шефу државе Владимиру Путину дају ванредна овлашћења:

         „Русији је потребно да буду укинути сви капитулантски акти из 1991. године, а за то су Путину потребна ванредна овлашћења. Путин као главнокомандујући треба да има сва овлашћења која су данас реално потребна да Отаџбина буде очишћена. Јер, Путин је сада приморан да повлачи потезе водећи рачуна о позицији окупационе елите која је оријентисана на Запад“.

„БИТКА ЗА ДОНБАС“: У Москви одржан митинг подршке Новоросији

„БИТКА ЗА ДОНБАС“: У Москви одржан митинг подршке Новоросији

Учесници митинга су подржали проглас којим се тражи:

– прекид сваког унутарполитичког притиска на покрет који подржава Донбас, на Игора Стрелкова и његове присталице;

– пресецање свих покушаја леворадикалних и псеудопатриотскох група да организују немире и нереде у Москви; и

– политичко признање Новоросије као „међународног политичког субјекта“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *