Вијести, Свијет

Bild: Долазак Меркелове и Оланда у Кремљ – већ је Путинова победа

КАНИНГЕМ: „САД И НАТО ВЕЋ РАТУЈУ У УКРАЈИНИ И ТАЈ РАТ – ГУБЕ”

         ВОДЕЋИ западни медији почели су да откривају детаље из плана са којим су у Москву, на преговоре са Владимиром Путином, стигли Ангела Меркел и Франсоа Оланд.

         Немачки Süddeutsche Zeitung објавио је да је на самим преговорима у Кремљу главни спор био поводом две теме: тачних граница територија које ће остати под контролом Доњецке и Луганске Републике и „даља реализација споразума из Минска”.

         Високотиражни немачки дневни лист Bild оценио је да већ и сама чињеница да су Меркелова и Оланд дошли Путину „на ноге” – значи да је руски лидер победио.

         Британски The Times  пише да су Меркелова и Оланд са Путином заправо преговарали о плану у чијој основи су – предлози руског лидера.

         Француски часопис L`Obs назвао је иницијативу Меркелове и Оланда „историјском” и подвукао да иза ње стоји амбиција лидера двеју водећих држава ЕУ да „преузму иницијативу од Американаца”.

Ангела Меркел,Франсоа Оланд и Владимир Путин

Ангела Меркел,Франсоа Оланд и Владимир Путин

Колумниста The Strategic Culture Foundation – Финиан Канингем – оценио је да сви последњи догађаји показују да САД и НАТО већ пружају војну помоћ Кијеву и да учествују у рату у Украјини.

Канингем процењује да САД и НАТО тај рат већ губе и да и последњих дана почињу да говоре о додатној војној помоћи првенствено зато што желе да избегну нове, све веће губитке.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *