Вијести, Свијет

БЕЛА КУЋА: Није могуће војно решење украјинске кризе

ОБАМА ЗАТРАЖИО ОД КОНГРЕСА САД ДА КИЈЕВУ ОДОБРИ МИЛИЈАРДУ $ КРЕДИТА, А МОЖДА ЈОШ ЈЕДНУ

         СЈЕДИЊЕНЕ Државе не сматрају да је могуће војно решење кризе у Украјини – саопштио је портпарол Беле куће Џош Ернест.

         Одговарајући на питање – имају ли САД намеру да Кијеву пруже директну војну подршку, Ернест је рекао да „председник Обама то не жели”, па прецизирао:

         „Тај проблем заиста нема војно решење. Та криза може да буде елиминисана само дипломатским путем. Нама је потребно да видимо да је Русија уистину почела да поштује обавезе које је преузела”.

         Ернест је подвукао да Бела кућа сматра неопходном „финансијску помоћ украјинској влади” и подсетио да је Барак Обама већ затражио од Конгреса САД да Кијеву одобри кредит од милијарду долара.

Портпарол Беле куће Џош Ернест

Портпарол Беле куће Џош Ернест

Открио је да је Вашингтон спреман да Украјини у другој половини 2015-те одобри још милијарду долара зајма – уколико она буде изводила реформе.

Извор: Факти.рс

Амерички медији: САД прети колапс

Ове године Вашингтон треба озбиљно да се замисли о будућности пореско-буџетске политике САД. Ако сада америчке власти не ревидирају свој економски курс, у скоријој будућности у САД ће се десити финансијски колапс.

Државни дуг САД је највећи у свету и даље се нагло креће узразном путањом, што је узнемирујући сигнал за финансијски положај САД – истиче у свом чланку у издању The National Interests стручњак за питања буџета и социјалних програма Елитон Акоста Фрејзер. Како пише аналитичар, само у последњих годину дана америчке власти су потрошиле 86 милијарди на специјалне операције у иностранству, укључујући кампању борбе против терористичке групације Исламска држава, сузбијање вируса Ебола у земљама западне Африке и војну помоћ Украјини.

Извор: Глас Русије

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *