Вијести, Свијет

Басурин: Украјинске војнике нећемо пустити из „дебаљцевског котла“ – могу се само предати

ЛНР СВОЈЕ ОДРЕДЕ ПРЕТВАРА У „НАРОДНУ МИЛИЦИЈУ“ И ТРАЖИ ДА ЈЕ КИЈЕВ УСТАВНО ПРИЗНА

  • Доњецка Народна Република, која ће такође формирати своју „народну милицију“, основала Државни комитет одбране

        НАШЕ јединице немају намеру да припаднике оружаних снага Украјине пусте из дебаљцевског котла. Предложено им је да положе оружје и да се предају – изјавио је други човек у војном врху Доњецке Републике Едуард Басурин.

         „Неће бити ни гранатирања ни ракетирања, али из котла неће бити пуштени. А и због чега треба да их пустимо? Дајемо им шансу да остану живи иако је то непријатељ. Непријатељ који је дошао у нашу земљу, а не ми у његову“ – нагласио је Басурин.

        Према његовим речима, сви припадници армије ДНР ће се стриктно придржавати „режима прекида ватре, али ће узвраћати ако Украјинци почну први“.

        Одмах после Басурина, огласио се председник парламента (Народног савета) Доњецке Републике, Андреј Пургин, и објавио да је она формирала свој Државни комитет одбране.

        Парламент ДНР је истовремено потврдио „комплекс мера за реализацију споразума из Минска“.

        Председник парламента Луганске Републике – Алексеј Карјакин – изјавио је да ће ЛНР од одреда своје армије формирати „народну милицију“ чије постојање је предвиђено споразумима на којима почива Минск-2.

Едуард Басурин

Едуард Басурин

Овлашћени преговарач ЛНР, Владислав Дејнего, поручио је Кијеву да постојање „народних милиција“ ЛНР и ДНР мора да буде уграђено у нови устав Украјине.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *