Вијести, Свијет

Барак Обама се суочио са разорном критиком својих – преко Аустралије

СПОЧИТАВАЈУ МУ ДА ЈЕ РУСИЈА ДО ЊЕГА БИЛА „НА УЗДИ”, ДА СЕ КИНА ПОД ЊИМ НАОРУЖАВА…

  • Ево дела рачуна који му је испостављен преко листа The Courier-Mail: „А Либија? Несрећа. А Јемен? Катастрофа. А Сомалија? Провалија пакла. Овај списак се може даље наставити. Поврх свега, Обама је скидањем санкција са Ирана показао слабост, исто је било када је у Сирији одбио да поштује црвену линију”

         АУСТРАЛИЈСКИ лист The Courier-Mail оценио је да је Барак Обама за време своје владавине „оставио рушилачки траг по целом свету”.

         У истом коментару је оценио да се актуелни председник САД домогао Беле куће захваљујући „западној наивности и идиотском ентузијазму у стилу: „Обама користи Твитер! Како добра ствар! Хајде да гласамо за њега!”.

         The Courier-Mail је цитирао и ове речи бившег аустралијског премијера Џона Ховарда: „Да ја руководим Ал Каидом, заокружио бих у календару март 2008. и молио бих се за победу не само Обамину него и (америчких) демократа”.

         За Обамине владавине – сумира аустралијски лист – Кина је почела да јача свој војни потенцијал, а на Блиском Истоку се појавило цело сазвеђже терористичких организација.

         „Замисливши себе мирним човеком (сетимо се само глупе Нобелове награде за мир која му је додељена 2009.), Обама је повукао војску из Авганистана и Ирака, не обазирући се на упозорења професионалних војника да је то прерано. То је отворило врата пакла који се зове Исламска држава” – указао је The Courier-Mail. Па наставио:

         „А Либија? Несрећа. А Јемен? Катастрофа. А Сомалија? Провалија пакла. Овај списак се може даље наставити. Поврх свега, Обама је скидањем санкција са Ирана показао слабост, исто је било када је у Сирији одбио да поштује црвену линију”.

Обама се суочио са разорном критиком својих – преко Аустралије

Обама се суочио са разорном критиком својих – преко Аустралије

Аустралијски лист, наравно, није Обами заборавио ни Русију.

Оценио је да је Запад – до „Обамине ере” – Москву држао на узди, а да се Русија данас више не обазире на потезе САД.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *