Вијести, Свијет

Армија ДНР у Марипољу блокирала 6 официра NATO и оборила украјински Су-25 и два Ми-8

КОД МЕСТА СВЕТЛОЈЕ ПРИСИЛИЛА НА ПРЕДАЈУ 96 УКРАЈИНСКИХ ВОЈНИКА

        АРМИЈА Доњецке Републике није још почела напад на Мариупољ, али наставља офанзиву на јужном фронту.

        Присилили су 96 украјинских војника да се предају код села Светлоје.

        У борбама око Тељманова – Укри су имали 20 погинулих.

        Агенција ИТАР-ТАСС пренела је да снаге ДНР у Мариупољу држе у блокади – осим украјинских војника и гардиста – и пет или шест официра NATO.

        Извор из војног врха ДНР признао је да у Доњецку не знају где се у Мариупољу тачно налазе, али је нагласио: „Укри њихово присуство у граду држе у највећој тајности, али они из Мариупоља не могу да оду. Иначе, град су напустили и предтавници кијевске власти и хунтуне специјалне јединице. Остали су да га бране делови батаљона „Дњепар“ и „Азов“.“

        Агенција је навела да нема потврду из других извора да су натовци блокирани у Мариупољу и објавила да је Армија ДНР у његовој околини оборила украјински Су-25 и два хеликоптера Ми-8. Додала је да су снаге хунте имале око 100 убијених и рањених.

        Одреди ДНР су на фронту око Мариупоља досад преотели од Украјинаца два тенка, два оклопна транспортера, шест вишецевних ракетних бацача и 14 топова и тешких минoбацача.

Извор: Факти.рс

НАТО ништа не зна о томе да ли се у Мариупољу налазе њихови официри

Званична представница НАТО-а Оана Лунгеску изјавила је да ништа не зна о томе да ли се у Мариупољу (Доњецка област) евентуално налазе официри Алијансе.

Званична представница НАТО-а Оана Лунгеску / © Фото: АП/Yves Logghe

Званична представница НАТО-а Оана Лунгеску / © Фото: АП/Yves Logghe

Раније су устаници Доњецке народне републике изјавили да је у том украјинском граду блокирано пет до шест официра НАТО-а.

Место на коме се налазе није познато из строго поверљивих ралога. Али чињеница је да из Мариупоља не могу да оду, наглашено је у ДНР.

Извор: Глас Русије

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *