Вијести, Свијет

Анатолиј Васерман: Украјина ће се за мог живота поново ујединити са Русијом

„ОНА ЈЕ ДЕО ИСТОРИЈСКЕ РУСИЈЕ – ИСТО КАО СИБИР ИЛИ КУБАЊ“

  • Већина грађана Украјине су Руси по језику и култури. Уопште не сумњам да ће се Руси у Украјини пре или касније сетити ко су, али ће – док се то догоди – трајати рат

        „НЕ МОЖЕ дуго да буде у свађи лева рука са десном или срце са плућима. Украјина је исти такав неодвојиви део историјске Русије као, рецимо, Сибир или Кубањ. А помирење с онима који извлаче корист од одвајања Украјине од остатка Русије је немогуће, зато што ти људи користе туђу несрећу за своје богаћење – оценио је познати публициста, политички консултант и експерт Московског економског форума Анатолиј Васерман.

        Одмах у наставку је нагласио: „Ја уопште не сумњам да ће се Руси у Украјини пре или касније сетити ко су, али ће док се то догоди трајати рат. Због тога што је превише оних који се надају да ће се на томе обогатити“.

        Васерман напомиње да су према истраживањима јавног мњења већина грађана Украјине Руси по језику и култури.

        „Свако ко покушава да докаже да не припада руском народу је сепаратиста, то јест човек који покушава да подели исти народ. Штавише, како сведочи цела историја Украјине, он је злочиначки сепаратиста“ – упозорава Васерман.

        Па подвлачи: „Одвајање било којег дела нашег народа од Русије је опасније за оне који се одвајају него за оне од кога се одвајају. Управо зато се ја свим расположивим средствима борим против идеје државне независности Украјине од самог почетка њеног проглашења“.

Публициста, политички консултант и експерт Московског економског форума Анатолиј Васерман

Публициста, политички консултант и експерт Московског економског форума Анатолиј Васерман

И зкључује: „Искрено се надам да ће се она још за мог живота поново ујединити са остатком Русије и да ће по заслугама казнити оне који су изазвали привремену поделу“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *