Вијести, Свијет

Американци све уверенији да је Обама најгори, а Реган њихов најбољи лидер после 1945.

САМО 40 ОДСТО ОДОБРАВА НАЧИН НА КОЈИ ОБАМА РУКОВОДИ ЕКОНОМИЈОМ, А ЈЕДВА 37 ОДСТО – КАКО ВОДИ СПОЉНУ ПОЛИТИКУ

          АМЕРИЧКИ председник Барак Обама, који се суочава са још једним тешким мандатом, избио је у врх листе најгорих лидера Сједињених Америчких Држава од Другог светског рата наовамо, показују резултати анкете који су данас објављени у САД.

Око 33 одсто испитаника види овог демократског председника, који је изабран на чело САД 2008. и поново изабран 2012, као најгорег лидера у последњих 70 година, према анкети коју је спровео институт за истраживање јавног мњења Универзитета Куинипајк, преноси АФП.

Близу Обаме – по непопуларности – само је његов претходник, републиканац Џорџ Буш-млађи, који је на дужности био од 2001. до 2009. године, а кога најгорим америчким председником сматра 28 одсто Американаца.

С друге стране, 35 одсто испитаника сматра да је републиканац Роналд Реган, чији је председнички мандат трајао од 1981. до 1989, најбољи лидер који је земља имала од 1945. године, док се 18 одсто у том смислу радије опредељују за Била Клинтона, а 15 одсто за убијеног председника Џона Кенедија.

„За 69 година америчке историје и међу 12 председника, Барак Обама се, заједно са Бушом, налази на самом дну лествице популарности“, објашњава Тим Малој, помоћник директора института за истраживање јавног мњења Универзитета Куинипајк.

Безмало 45 одсто испитаника оцењује, такође, да би Америка била у бољој ситуацији да је републикански председнички кандидат Мит Ромни победио на изборима 2002. у трци са Обамом, док је 38 одсто Американаца мишљења да би земља у том случају била у горем стању него што је сада.

Роналд Реган и Барак Обама

Роналд Реган и Барак Обама

Само 40 одсто испитаних Американаца одобрава начин на који Обама руководи економијом, а само 37 одсто поздравља његово управљање спољном политиком, закључује француска агенција.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *