Вијести, Свијет

Александар Лукашенко: Нећемо се окренути Западу, Белорусија је заувек са Русијом

БЕЛОРУСКИ ЛИДЕР СЕ ПОСЛАНИЦОМ ОБРАТИО НАРОДУ И ПАРЛАМЕНТУ

  • Белоруски председник рекао западним амбасадорима акредитованим у Минску: „Ми смо били са Русијом заједно досад, а бићемо и заувек. Господо, сви нека знају: ако се нешто, не дај Боже, догоди, ми ћемо бити раме уз раме са Русијом. Она је наш савезник”

         ПРЕДСЕДНИК Белорусије Александар Лукашенко – у посланици народу и парламенту – нагласио је да се његова земља никада неће окренути Западу већ да ће увек бити са Русијом.

         Белороуски лидер је у посланици открио и део свог последњег разговора са западним дипломатама акредитованим у Минску:

         „Ми смо били са Русијом заједно досад, а бићемо и заувек. Господо, сви нека знају: ако се нешто, не дај Боже, догоди, ми ћемо бити раме уз раме са Русијом. Она је наш савезник”.

         Лукашенко је нагласио да је суздржана позиција Белорусије поводом Крима отворила врата мировном процесу у њеном главном граду (Минску). Притом је додао: „А да сам ја причао како су ми препоручивали после присаједињења Крима, зар би Минск био место вођења преговора? Наравно да не би!”.

Белоруски председник Александар Лукашенко

Белоруски председник Александар Лукашенко

Признавши да је између Москве и Минска повремено било „неких проблема”, Лукашенко је подвукао: „Нама Русију не може нико заменити. Кад год нам је било тешко – Русија нам је подметала раме”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *