Свијет

Ако Клинтоновој и Трампу припадне и „суперуторак” – њихови ривали више неће имати шансе

ЕРНЕСТ: БАРАК ОБАМА И ДАЉЕ СМАТРА ДА ТРАМП НЕ МОЖЕ ПОСТАТИ ПРЕДСЕДНИК АМЕРИКЕ

  • Републиканци и демократи ће 1. марта гласати у 12 држава. У Алабами, Арканзасу, Џорџији, Масачусетсу, Оклахоми, Тенесију, Тексасу, Вермонту и Вирџинији одржаће се праймериз. Кокуси ће одлучивати на Аљасци код републиканаца, а у Колораду код демократа. У Минесоти и код једних и код других

         ПРЕДСЕДНИК Барак Обама наставља да сматра да њујоршки бизнисмен Доналд Трамп не може постати председник САД – саопштио је портпарол Беле куће Џош Ернест.

         Одмах је и подвукао: „Наш председник наставља да се држи ове своје процене”.

         Ернест је био замољен да прокоментарише социолошка мерења која показују да је међу републиканским председничким кандидатима и даље најпопуларнији управо Трамп. Истовремено: да открије да ли се Обама спрема за јавне дуеле с њим с обзиром да ће Трамп највероватније изборити номинацију Републиканске партије за председничке изборе.

         Ернест је нагласио да се тиме у Белој кући – бар засад – нико не бави. Међутим, није пропустио прилику да каже:

         „Трампа је подржао бивши вођа Кју-клукс-клана Дејвид Дјук. Он говори да би морао да о Дјуку зна више да би могао да суди о његовој подршци. Ал, ми о Трампу знамо све што је потребно да бисмо судили о његовој кандидатури”.

         Ернест је, ипак, избегао да директно одговори на питање да ли Трампа сматра расистом.

         Портпарол Беле куће је наступио  – нимало случајно – уочи „суперуторка” који ће одлучити о четвртини гласова делегата за конгресе републиканаца и демократа који ће одлучивати о страначким номинацијама за председничке изборе.

         Републиканци и демократи ће гласати у 12 држава. У Алабами, Арканзасу, Џорџији, Масачусетсу, Оклахоми, Тенесију, Тексасу, Вермонту и Вирџинији одржаће се праймериз.

         Кокуси ће одлучивати на Аљасци код републиканаца, а у Колораду код демократа. У Минесоти и код једних и код других.

Доналд Трамп

Доналд Трамп

Процењује се: ако Клинтонова и Трамп победе у ових 12 држава – остали кандидати неће више имати практично никакве изгледе да их угрозе.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара