Вијести, Мишљења

СТРЕЛКОВ: Русија се 15 година спремала за скок у велику руску будућност – време је за тај скок

ПУТИНОВА ДЕЦЕНИЈА ВРАТИЛА РУСИЈИ НАДУ У ПРЕПОРОД – ХЕРОЈ СЛАВЈАНСКА РАСТУРИО „ДОКТРИНУ ХОДОРКОВСКОГ”

  • Михаил Ходорковски није просто богати одбегли криминалац: његови ставови су идеолошки програм новог државног преврата у Русији – олигархијске побуне усмерене, као и увек у руској историји, против Владара, Народа и Државе
  • Трећи светски рат је искључен док је Русија моћна и довољно јака да гарантује макар и асиметрични, али стратешки паритет, и док у њој власт држе људи који нису спремни да за проста обећања уђу у наднационалну финансијску елиту и продају своју земљу и народ
  • Ваш многохваљени „евроатлантизам” није ништа друго него геополитичка доктрина глобалне доминације САД уперене против народа целог света, против народа који су још сачували своју религију, суверенитет и националне традиције
  • Данас је либерализам тоталитарна идеологија на чијем ширењу САД граде своју светску хегемонију. Покушавајући да разорите руски идентитет ради тријумфа идеологије либерализма – Ви разарате Русију. Чини се да у томе и јесте ваш крајњи циљ
  • Светска финансијска олигархија се очајнички и са острвљеношћу бори против препорода Русије. Ако Русија издржи, пред њом је будућност, вратиће се у историју и победити. Али, ако на власт у Русију дођу поткупљиви  агенти светске финансијске олигархије (попут Вас) који мрзе све руско – ми ћемо се стровалити у провалију, у поређењу са којом ће бандитске 90-те године изгледати попут дечије игре
  • Свуда где САД помажу „обојеним револуцијама” – на власт долазе фашисти, екстремисти и фундаменталисти. Бити присталица САД, Запада и НАТО – то значи бити фашистички помагач и адвокат рата

ПУТИНОВА деценија вратила је Русији наду у препород – оценио је Игор Стрелков, човек који је подигао Донбас на оружани устанак против кијевске хунте.

„Херој Славјанска” са овом оценом је иступио у отвореном писму којим је подржао Владимира Путина и изјаснио се за „руску самобитност” поводом декларације одбеглог руског тајкуна Михаила Ходорковског коју је он представио у Вашингтону – у Freedom House.

Бивши министар одбране Доњецке Републике своје „отворено писмо”, које је оштра критика ставова Ходорковског, објавио је на свом сајту http://www.igorstrelkov.ru/.

Стрелков прво објашњава због чега је одлучио да одговори на наступ Ходорковског. Написао је: „Не ради се просто о размишљањима богатог и необичног криминалца који је побегао из Отаџбине. Ставови Ходорковског су идеолошки програм новог државног преврата у Русији – маршрута олигархијске побуне усмерене, као и увек у руској историји, против Владара, Народа и Државе”.

Стрелков даље пише: „Говорећи о „европским вредностима”, Ви, господине Ходорковски не схватате (или се правите да не схватате) да то нема никакве везе са правим, за Европу традиционалним Вредностима. Те вредности сада у Русији враћа на сцену Председник Путин. А „вредности” које сада светска финансијска олигархија назива „европским”, и у самој Европи изазивају акције протеста са много хиљада учесника.

Када је руководство СССР, пре више од 20 година, решило да се „окрене” према тима такозваним „вредностима”, наша земља је била разбијена, опљачкана и понижена, а руски народ је преко ноћи постао највећи подељени народ у свету.

Од момента преузимања власти, Путин је почео да отклања последице катастрофе из 90-тих: да кроти свемоћ олигархије, да национализује елиту, да подиже разрушену економију.

Како је заводио ред у земљи, Председник је нашао за могуће да буде милостив чак и према таквом одвратном типу каквим сте се још до одласка у затвор Ви показали господине Ходорковски. Међутим, Ви то нисте умели да цените. Очито зато што сте милост која Вам је била указана схватили као слабост. Јер, Ви, господине Ходорковски, у таквом ситуацији сами не бисте имали милости, зарн не?

Управо зато сада – обманувши претходно Председника својим лажним кајањем – Ви имате намеру да му се за све осветите? За то што ради на јачању државе и заштити националних интереса, а на штету компрадорске елите? За то што није дозволио да се будзашто распродају природи ресурси Русије Ротшилдима, а да сама Русија буде осуђена да се њоме управља извана?

Трећи светски рат је искључен док је Русија моћна и довољно јака да гарантује макар и асиметрични, али стратешки паритет, и док у њој власт држе људи који нису спремни да за проста обећања уђу у наднационалну финансијску елиту и продају своју земљу и народ.

Пружићемо достајан отпор Вашем упорном стремљењу – које се није угасило ни током година проведених у затвору – да продате оно што Вам не припада. Нећемо дозволити да поново, слично као пре 23 године, будемо заведени лажним паролама.

То што Ви говорите о „европским вредностима и евроатлантској цивилизацији” – наглашава Стрелков у отвореном писму – то не само да нема никакве везе са Русијом, него и директно противречи нашој националној историји и судбини.

Сама Европа је одавно одступила од својих хришћанских вредности и утонула у пучину најодвратнијих порока, а хваљени „евроатлантизам” није ништа друго него геополитичка доктрина глобалне доминације САД уперене против народа целог света, против народа који су још сачували своју религију, суверенитет и националне традиције.

Пред Русијом, која је у блиској прошлости два пута била погођена колером „авангардних европских идеја” и тешко пострадала за безумне склоности своје елите и интелигенције, данас су два пута: или се вратити себи и поново стећи своју веру, своју традицију, своје вредности и свој суверенитет, или се растворити у глобалном Западу, наћи се у ропству и нестати као цивилизација, изгубивши све”.

Стрелков је свој обрачун са идеологијом тајкуна Ходорковског наставио овако:

„Либерализам, како га Ви схватате, господине Ходорковски, апсолутна је заблуда. То је лажно учење које потпуно игнорише Бога, дух, културу, човечанство и друштво и изнад свега издиже индивидуу, њене материјалне приватне интересе и сферу финансија. Такав либерализам апсолутно је неспојив са истинском слободом: зар може бити слободан човек – а и друштво у којем он живи – који се налази у каматном ропству, у дужничкој зависности од међународне финансијске олигархије и њених локалних надзорника?

Може ли, ако је цео човеков живот потчињен напору да увећа материјалне повољности и салдо на рачуну у банци и ако му је то мерило свега?

Данас је либерализам тоталитарна идеологија на чијем ширењу САД граде своју светску хегемонију. Он за Русију није прихватљив ни у једном виду – ни у политичком, ни у економском, ни у правном.

А ево и главног: за Вас је, господине Ходорковски, либерализам највиша инстанца, а национални развој и социјалну правду Ви помињеге само ради популизма.

У Русији је либерализам осуђен на пропаст јер га не прихватају ни десни ни леви. То је колонијална идеологија која је у супротности са нашим руским идентитетом.

Покушавајући да разорите тај идентитет ради тријумфа идеологије либерализма – Ви разарате Русију. Чини се да у томе и јесте ваш крајњи циљ.

Светска финансијска олигархија се очајнички и са острвљеношћу бори против препорода Русије.

Ако Русија издржи, пред њом је будућност, вратиће се у историју и победити. Али, ако на власт у Русију дођу поткупљиви агенти светске финансијске олигархије (попут Вас) који мрзе све руско – ми ћемо се стровалити у провалију, у поређењу са којом ће бандитске 90-те године изгледати попут дечије игре.

Распад земље са свим последицама које би имао – у виду ратова, општег сиромаштва, глади, епидемија и великих техногених катастрофа – то је оно што нас чека у том случају”.

Бивши министар одбране Доњецке Републике написао је у отвореном писму и ово:

„Сједињене Државе и америчке хегемонија – то је рат. То смо већ видели у Либији, Сирији, Ираку и Авганистану, а сада и у Украјини.

Свуда где САД помажу „обојеним револуцијама” – на власт долазе фашисти, екстремисти и фундаменталисти.

Бити присталица САД, Запада и НАТО – то значи бити фашистички помагач и адвокат рата.

Рата који се води против целог човечанства које не жели да живи по америчким правилима и да покорно и ропски опслужује интересе светске финансијске олигархије.

То је рат који се води против Русије, а и против Украјине.

Хероји који су устали у заштиту Руског Света, они који се боре у Новоросији, сви они нису хтели тај рат. Они су хтели мир, али цена мира не може бити слобода и достојанство.

Живот у условима неонацистичке хунте коју су на власт у Кијеву довели Ваше газде, господине Ходорковски, а коју сте и сами подржали – то не би био живот, а мир не би био мир.

Руси на Криму и у Новоросији устали су за своју слободу и праведност, за право на свој национални развој, за право на свој језик и културу. То је био рат против рата. Ваши позиви на мир нису само голо лицемерје, него и – издаја.

Путинова деценија вратила Русији наду у препород - херој Славјанска растурио „доктрину Ходорковског”

Путинова деценија вратила Русији наду у препород – херој Славјанска растурио „доктрину Ходорковског”

Стрелков своје отворено писмо завршава речима:

„Русија се током протеклих 15 година припремала за скок у велику руску будућност. Дошло је време за тај скок”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *