Вијести, Култура

Снимање филма „Перунов хроничар“ почиње ускоро

Екипа филма „Перунов хроничар“  представила је свој пројекат председнику Скупштине Града Милету Илићу. Овај филм ће бити први филм епске фантастике у Србији и привукао је огромну пажњу готово свих љубитеља овог жанра како у нашој земљи, тако и у иностранству.

„Кроз предпродукцију, продукцију и постпродукцију биће простора за укључивање великог броја људи који ће допринети квалитету финалног производа, што је наш циљ. Комплетна прва постава филма је потпуно нишка. На филму ће радити редитељски двојац, али не желим још да откријем имена, јер желимо да неке ствари буду изненађење за публику“, открива писац романа „Перунов хроничар“ Милош Петковић, који је и косценариста за истоимени филм.

Петковић је објаснио да ће овај филм бити нешто потпуно јединствено и уједно први потпуно нишки филм. Оно што је екипа овог филма поставила себи за циљ је да филм буде завршен до фестивала Филмски сусрети 2016. године, када би требало да буде премијерно приказан.

Он је истакао да је интересовање за „Хроничара“, кога су медији из суседних земаља прозвали „српским Господаром прственова“, огромно – јављају се људи из разних земаља који желе да учествују на било који начин у реализацији филма.

Продуценткиња „Хроничара“ Весна Леибоwитз, која је уједно једина Српкиња која је глумила у планетарно популарној серији „Гаме оф Тхронес“ је навела да већ од следећег месеца почињу са припремом локација за снимање.

Снимање филма „Перунов хроничар“ почиње ускоро

Снимање филма „Перунов хроничар“ почиње ускоро

Снимање првих сцена филма биће реализовано већ почетком лета, а главна снимања ће кренути од средине октобра, па све до краја марта следеће године, након чега се прелази на последњу фазу припреме филма“, открива Милош Петковић за Нишке Вести.

На музици у филму унајвеће раде истакнути музичар Оливер Катић и Дејан Илић Идекиус, а у филму ће глумачке улоге имати и певачи Гале Кербер и Аца Селтик. Петковић је додао да ће у филму глумити и неколико култних глумаца, али да жели да њихова имена још неко време остану у тајности.

Миле Илић и Милош Петковић / Фото: Ана Станојевић

Миле Илић и Милош Петковић / Фото: Ана Станојевић

За сада је познато да ће учествовати и људи из Русије, тачније из Руско-српског центра, а најављено је да ће у реализацији филма бити укључено више од 400 људи, као и екипе из два витешка друштва у Србији који ће научити глумце како да се мачују или јашу коње.

„Руководство града, Скупштина и ја, лично, подржавамо пројекте који су везани за културу и уметност, а пре свега оне чији су носиоци млади људи у нашем граду, попут овог. Ови млади људи су дошли на идеју да сниме први прави аутентични нишки филм, који би се снимао на простору Ниша и околине, где би носиоци пре свега били млади људи из нашег града, уз подршку других. То је нешто што је вредно пажње и што заслужује подршку“, рекао је председник Скупштине Града Ниша Миле Илић.

Он је истакао да Град није у могућности да овај пројекат подржи финансијски, али да ће помоћи на друге начине јер се овај филм налази у програму развоја културе града до 2020. године и зато што заслужује велику пажњу.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *