Вијести, Живот и Здравље

Само један гутљај свако јутро за здраву јетру!

Јетра у нашем организму има улогу фабрике крви. Она учествује у процесу обнављања крви. Такође, помаже јачању и стимулацији варења у организму. Обавља још једну важну функцију: она чисти крв и елиминише све токсине и нечистоће из ње.

Отуда је јасно да је чиста јетра – здравље, виталност, енергија, леп изглед и добро расположење.

Најбоље средство за превенцију здравља јетре је њено свакодневно чишћење – свако јутро на празан стомак попијте кашику маслиновог уља помешаног са кашиком лимуновог сока. Након тога, можете уживати у доручку.

Овај „коктел“ можете припремати цео живот, јер су оба састојка обичне животне намирнице.

После месец дана осетићете промене. Ваш изглед ће се побољшати, нестаће тамни кругови испод очију, тен ће постати свеж, а изглед подмлађен. Црева ће радити као сат, заборавићете на затвор и проблеме са варењем. Осећаћете се здраво са много позитивне енергије.

Маслиново уље као ниједан други производ помаже отварању канала јетре и жучне кесе. Жуч је активан учесник у процесу варења који убрзава рад ваших црева. Исти ефекат на варење имају лимун и брусница. Чувајте га на собној температури.

Можете и у фрижидеру, али на ниским температурама оно постаје мутно. Међутим, то нема никакав утицај на његове особине.

Јетра

Јетра

Корисне особине лимуна су добро познате свима. Прво, лимун је изванредан извор витамина Ц. Друго, он ефикасно чисти крвне судове од наслага холестерола.

И као што је горе наведено – доприноси чишћењу јетре.

Извор: ВестиНет

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *