Вијести, Мишљења

Решетњиков: Барак Обама је амерички Михаил Горбачов

„ЊЕГА ИРИТИРА ШТО СЕ О ПУТИНУ ГОВОРИ КАО О ПОБЕДНИКУ, А О ЊЕМУ КАО ГУБИТНИКУ”

  • Американци на спољном плану нижу неуспех за неуспехом. А сами неуспеси су резултат – смањене снаге. Барак Обама се баш зато шепури и покушава да јаким речима то прикрије и да подгреје идеју америчке хегемоније и доминирања. Али, његови наступи су неубедљиви. Зато и покушава да увреди и Русију и Владимира Путина
  • Парламентска скупштина Савета Европе – која је руску делегацију лишила права гласа – у основи је бескорисна и често пропагандистичка институција која служи за вршење притиска на Русију. А у последње време се претворила и у трибину русофобских снага
  • Њихов циљ је – а реч је о водећим земљама Европе под руководством САД – дестабилизација режима, дестабилизација ситуације у Русији. Што је најважније, ради се о покушају дестабилизације и свргавања нашег председника. Само, не узимају у обзир чињеницу да је у Русији однос према ПССЕ, благо речено, негативан. Већина људи који се у Русији баве политиком – ту институцију сматра форумом наших непријатеља и дебила

         СЈЕДИЊЕНЕ Државе ни политички, ни војно, ни економски нису оно што су биле пре десет година. То потврђује и украјинска криза – оценио је Леонид Решетњиков, директор Руског института за стратешке студије.

         У интервјуу „Свободној Преси”, он је нагласио да га данашње САД подсећају на совјетски период владавине Михаила Горбачова.

         У наставку истог интервјуа, Решетњиков је рекао и ово:

         „Американци на спољном плану нижу неуспех за неуспехом. А сами неуспеси су резултат – смањене снаге.

         Барак Обама се баш зато шепури и покушава да јаким речима то прикрије и да подгреје идеју америчке хегемоније и доминирања. Али, његови наступи су неубедљиви. Зато и покушава да увреди и Русију и Владимира Путина.

         Да, Барак Обама је амерички Михаил Горбачов. Амерички Горби. Или, нешто веома блиско томе.

         Обама је у свом последњем обраћању Конгресу тврдио да је руску економију разбио у парампарчад, а још је саопштио да ће САД помагати „прифронтовским државама”. А шта значе сама формулација „прифронтовске државе”? Какав фронт Обама има у виду?

         Њега иритира што се о Путину говори као о победнику, а о њему као о губитнику. Зато је у том говору тврдио да је он победник, а Путин губитник јер су му САД „поцепале економију”. Он је љубоморан на Путина.

         Сећам се 2009. године. Тада је Обама допутовао у Москву. Већ је био Нобеловац, а у Русији га је сачекала потпуна равнодушност.

         Они који су организовали његову посету, испричали су ми да је био обесхрабрен таквим односом. Изгледа да је злопамтлио да га Руси нису оценили и прихватили.

         Решетњиков је, иначе, телевизији Царград – поводом одлуке Парламентска скупштина Савета Европе да руску делегацију лиши права гласа – рекао да је ПССЕ у основи бескорисна и често пропагандистичка институција која врши притисак на Русију. А да се у последње време претворила и у трибину русофобских снага.

         Њихов циљ је – а реч је о водећим земљама Европе под руководством САД – дестабилизација режима, дестабилизација ситуације у Русији. Што је најважније, ради се о покушају дестабилизације и свргавања нашег председника.

         Само, не узимају у обзир чињеницу да је у Русији однос према ПССЕ, благо речено, негативан. Већина људи који се у Русији баве политиком – ту институцију сматра форумом наших непријатеља и дебила. Да, многи управо тако мисле.

Леонид Решетњиков, директор Руског института за стратешке студије.

Леонид Решетњиков, директор Руског института за стратешке студије.

Зато, кад нас такви лишавају права гласа у таквој организацији (ПССЕ), већина оних које занима политика говори: хвала Богу, нису нам ни за шта потребни те полузлице. Ето, тај моменат нису узели у обзир.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *