Вијести, Регион

Зубин Поток: грађани провалили у станицу полиције, ослободили приведеног

Зубин Поток – Градоначелник Зубиног Потока Стеван Вуловић изјавио је да су грађани упали у станицу полиције у Зубином Потоку и ослободили Слободана Соврлића, који је приведен раније данас због ремећења јавног реда и мира.

Зубин Поток

Зубин Поток

Вуловић је у изјави новинарима рекао да је ситуација у овој општини сада мирна и да су се разишли грађани који су блокирали полицијску станицу у Зубином Потоку.

Према незваничним информацијама, током упада у просторије полиције у Зубином Потоку причињена је материјална штета.

Полиција се поводом овог случај још није званично огласила.

Извор: Танјуг
***
Зубин Поток је најзападнија од три општине са већинским српским становништвом на северу Косова и Метохије. Површина јој је 335 километара квадратних и обухвата 64 села, од којих су нека далеко у планини и тешко приступачна зими. Број катастарских општина је 28, а проценат пољопривредне површине је 30,3. Река Ибар протиче средином општине од запада ка истоку, и на њој се налази и вештачко језеро Газиводе, дуго 35 километара. Ова општина је једна од најмлађих у Србији и настала је крајем 1980-их година. Пре тога је постојала све до 1965. године у данашњим границама, када је укинута и припојена Општини Косовска Митровица.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *