Вијести, Регион

Зрењанинац приведен јер је снимао полицију како пролази на црвено

Данијел Радић тврди да је у недељу, 23. фебруара, од два часа после поноћи до јутра, био изложен тортури зрењанинских полицајаца.

Вукашин Чолић и Данијел Родић: Полицајци прошли кроз црвено

Вукашин Чолић и Данијел Родић: Полицајци прошли кроз црвено

Он каже да је ухапшен и спроведен у просторије Полицијске управе јер је претходно сликао полицијска возила која пролазе на црвено.

– У недељу око два часа после поноћи био сам у аутомобилу са два другара и једном другарицом, када смо видели колону полицијских возила у Суботићевој улици, пред семафором код Народног музеја. Долазили су са Малог моста и напред је била марица а иза још пет полицијских возила. Само је марица прошла на жуто а свих осталих пет полицијских аутомобила прошли су кроз црвено без упаљене ротације. Све сам снимио мобилним телефоном, и снимак ми је и даље у телефону. Полицајци су то видели и то је вероватно разлог да ме потом хапсе – тврди Данијел, чија је мајка Дана Радић власнице локалне телевизије „КТВ“.

– Можда пет минута након што сам их снимио они су се са шест возила паркирали на магистрали пред пабом „Лион“, испред којег сам стајао са друштвом. Из аутомобила су изашли полицајци и чуо сам упозорење да их не снимам. Питао сам у чему је проблем, а они су ми рекли да је забрањено снимати полицију. Нисам допустио да ми узму телефон, па су ми затражили личну карту – прича Данијел.

– Када сам питао за разлог легитимисања, двојица полицајаца зграбили су ме за руке и одвукли до полицијског аутомобила и набили главу на хаубу. Поручили су ми да поздравим маму Дану – тврди Радић, и напомиње да је његово хапшење један од другара хтео да снима, али је то полиција осујетила.

Он каже да су га ударили пендреком пре него што су га ставили у марицу и, не дозволивши му да узме јакну и закључа свој аутомобил, одвезли су га у Полицијску управу.

– Ту су ме задржали око три и по сата, а два полицајца ми нису дозвољавали ни до тоалета да одем. Тражили су ми и да нешто потпишем како би ме брже пустили, али сам одбио. Онда су ме одвели у Ургентни центар, где ми је урађен и рендген и ултразвук, а лекари су констатовали да имам отеклину на лицу и хематом на лумбалном делу. Тек након тога су ме пустили кући, око 6.30 ујутро.

– Обратићу се свим релевантним органима за права грађана, ово неће бити заташкано, а поднећу и тужбу – наглашава младић, који је већ ангажовао адвоката.

Његову причу потврђује и Вукашин Чолић, који је то вече био са њим у друштву.

– Видео сам да је Данијел „залепљен“ за хаубу полицијског аутомобила. Покушао сам да сазнам о чему се ради, али ме је један полицајац спречио рекавши да је Радић претерао.

Од Полицијске управе Зрењанин затражили смо податке о овом случају, али речено нам је да ћемо данас добити одговоре.

Извор: Блиц

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *