Вијести, Регион

Зорана Михајловић: US Steel Србији вратио смедеревску Железару „са пуно дугова“

ОТКРИЛА ДА ЋЕ ВУЧИЋЕВА ВЛАДА НАСТАВИТИ ДА ЗА СРПСКУ ЧЕЛИЧАНУ ТРАЖИ СТРАТЕШКОГ ПАРТНЕРА

        ПОТПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије Зорана Михајловић изјавила је да Влада неће одустати од тога да тражи стратешког партнера за Железару у Смедереву, али и да ће се потрудити да обезбеди менаџмент који ће рационално и транспарентно водити ту компанију са сировинама које има.

         „Влада је у случају одбијања понуде америчког Есмарка за преузимање већинског удела у Железари Смедерево Влада показала професионалност и храброст“, казала је она на конференцији за новинаре у Београду.

        Михајловићева је навела да Влада Србије није желела да прихвати понуду „која не гарантује да радници и Железара раде у дужем временском периоду“.

        Према њеним речима, Влада Србије је могла да прихвати понуду, „да то буде медијски сјајно праћено, али је питање на који рок“.

         „Ова влада, за разлику од претходних, ради одговорно и на основу анализа и података и тиме показује да је циљ да радници и Железара раде“, казала је министарка Михајловићева.

Зорана Михајловић: US Steel Србији вратио смедеревску Железару „са пуно дугова“

Зорана Михајловић: US Steel Србији вратио смедеревску Железару „са пуно дугова“

Она је подсетила да је Влада Србије пуно уложила у Железару и да она тренутно има сировине у вредности од 180 милиона долара, због чега се од будућег партнера очекује гаранцију да ће се заиста производити челик, да се како је навела „не би дошло у ситуацију, као пре неколико година, када нам је Железара предата са пуно дугова“.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *