Вијести, Регион

Жене у црном протестовале испред амбасаде Русије

Невладина организација „Жене у црном“ протестовала је испред амбасаде Русије у Београду због ангажовања руских снага у дешавањима на украјинском полуострву Крим.

Активисткиња организације „Жене у црном“ Сташа Зајовић казала је да протест представља „израз противљења војној инвазији Русије на Украјину“.

„Нема изговора ни оправдања за империјалистичку политику руског председника (Владимира) Путина. Таква политика било да се односи на Украјину или Чеченију, поништава људске животе, а њене последице ће првенствено погодити цивиле на тим просторима. Путин штити само сопствене финансијске интересе“, рекла је Сташа Зајовић.

Она је пружила подршку анти-ратном покрету у Русији чији су чланови, према њеним речима „изложени сталним ризицима и претњама упућеним од стране власти у Москви“.

„Позивам и анти-ратне активисте у Украјини да дигну глас против десничарских, профашистичких група и организација у тој земљи и да одбаце позиве нових власти у Кијеву на мобилизацију“, рекла је Сташа Зајовић.

„Жене у црном“ искључиво латиницом? А српски момци у црном на Криму?

„Жене у црном“ искључиво латиницом? А српски момци у црном на Криму?

Учесници протеста носили су транспаренте на којима је на српском, руском и енглеском језику писало „Стоп рату“, „Стоп руској инвазији на Украјину“, „Стоп тиранији Путина“.

Скуп који је испред амбасаде Русије обезбеђивала полиција, протекао је без инцидената а саобраћај у том делу града није обустављан.

Недавно су на истом месту скуп подршке Русији организовале Двери.

Извор: Мондо/Бета

 

Вијестио: Недавно су „момци у црном“ отишли да помогну браћи:
http://www.vijestio.com/vijesti/region/srpski-cetnici-kao-dobrovoljci-stigli-u-sevastopolj/
Они пишу српски ћирилицом!

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *