Вијести, Регион

ЗАШТО НЕБОЈША СТЕФАНОВИЋ ЈОШ НИЈЕ РАЗРЕШЕН ДУЖНОСТИ?

24 октобар 2014

Двери понављају захтев за оставку министра МУП-а, Небојше Стефановића, који су покренуле одмах по одржавању меча Србија – Албанија.

Стефановић је најодговорнији за незабележену националну бламажу и огромне безбедносне пропусте који су се том приликом десили и као најодговорнији у ланцу команде: мора да одговара.

Стефановић је данима пред меч уверавао јавност да је „безбедност утакмице на највишем нивоу, да ће је у три прстена обезбеђивати четири хиљаде полицајаца плус велики број чланова редарске службе, да нико на стадион неће ући без карте и уз ригорозну контролу, као и да ће сви присутни бити снимани“. Надлежни су се хвалили да „на стадион неће
моћи: ни птица да пролети“.

Птица није пролетела, али дрон јесте! Испоставило се да је Стефановићева „моћна машинерија“, довела у опасност све присутне на стадиону и изазвала катастрофалне политичке последице.

Зашто се и десет дана касније ћути о одговорности Небојше Стефановића?! Како ико у Србији после ових пропуста може да се осећа безбедно и ко може да има поверење у министра који се не меша у свој посао?

Уместо да је Стефановић похапсио људе из ВИП ложе који су координирали целом акцијом, он једино хапси навијача који је пред камером јавног сервиса, РТС- а, скандирао против премијера.

Како сам министар није имао потребу да се достојанствено повуче са функције за коју није дорастао, грађани Србије које представља Покрет Двери и који се осећају угрожено траже његову смену.

Двери понављају захтев за оставку министра МУП-а, Небојше Стефановића

Двери понављају захтев за оставку министра МУП-а, Небојше Стефановића

Ако Стефановић хитно не поднесе оставку, то значи да је у Србији запечаћен систем у коме нико, ма шта урадио, неће бити одговоран! И, значи да ова власт на државним функцијама не држи људе према квалитету и резултату њиховог рада, већ искључиво према „вишој“ политичкој вољи.

Инфо служба Двери / © Двери Српске 2014

Извор: http://dverisrpske.com/sr/nas-stav/5998-zasto-nebojsa-stefanovic-nije-razresen-duznosti.html

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *